La 28.05.09, între orele 9.00-15.00, în incinta Hotelului Leogrand se va desfăşura conferinţa de închidere a Proiectului moldo-suedez ”Acordarea suportului Serviciului public pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Moldova”.

În conformitate cu activităţile planificate în cadrul acestui proiect evenimentul va prilejui estimarea rezultatelor iniţiativei de consolidare a capacităţii Agenţiei Naţionale, cât şi va anunţa planurile de viitor ale organizatorilor de susţinere a pieţei muncii din R. Moldova.


Amintim în context, că acest proiect a fost implementat de Agenţia Suedeză de Ocupare a Forţei de Munca şi finanţat de Agenţia Suedeză de Cooperare şi Dezvoltare Internaţională, cuprinde perioada anilor 2006-2009, şi a avut drept obiectiv crearea unui sistem adecvat cererii actuale de pe piaţa muncii, capabil să permită integrarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca în câmpul muncii.


În cadrul acestui proiect implementat în sistemul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca au fost dezvoltate şapte componente:


·        sistemul informaţional;


·        prognoza pieţei muncii;


·        strategia de comunicare;


·        strategia dialogului social;


·        strategia privind modul de lucru cu grupurile vulnerabile;


·        lansat Centru de Informare a Tinerilor despre Piaţa Muncii;


·        dezvoltarea şi diseminarea metodelor de lucru.


În activităţile pe care le-a avut Proiectul în această perioadă au fost antrena ţi experţi din domeniul pieţei muncii din Suedia, Lituania, România şi Federaţia Rusă, cât şi conducători şi specialişti ai structurilor Agenţiei Naţionale .


Conferinţa va oferi posibilitate celor implicaţi în procesul de implementarea celor şapte componente să vorbească despre priorităţile şi provocările identificate, despre cunoştinţele şi experienţa acumulată în timpul derulării proiectului, despre perspectivele de viitor.


La conferinţă vor participa reprezentanţii sindicatelor, patronatelor, parteneri sociali, cât şi membrii organizaţiilor internaţionale care susţin iniţiativele de consolidare din R. Moldova.