Vineri, 29 mai curent, in incinta Centrului de Informare a Tineretului despre piaţa muncii va avea loc un Târg al locurilor de muncă pentru tineri.

Recent în sediul Agenţiei de ocupare a forţei de munca din  mun. Chişinău a fost deschis Centrul de Informare a Tineretului despre piaţa muncii , beneficiarii căruia sînt persoanele tinere, preocupate de căutarea unui loc de munca .


Conform statutului său Centrul ofer ă un spectru larg de servicii specializate de informare, bazate pe principiul de auto-informare şi auto-servire, precum şi consultanţă referitor la oportunităţile de angajare în munca:informaţii despre piaţa muncii teritorială şi naţională, despre cererea şi oferta forţei de munca la nivel local şi condiţiile de ocupare a locurilor de munca libere în ţară etc.


La 29 mai Centrul va fi gazda unui Târg al locurilor de munca, organizat pentru tinerii care caută un loc de munca şi pentru angajatorii, care doresc să angajeze în câmpul muncii tineri.


Conform datelor preventive la târg vor participa cca. 20 de agenţi economici din mun. Chişinău, care vor oferi cca. 800 de locuri de munca libere, Organizaţia pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii ODIMM, instituţii de învăţâmnt.


Participanţii la târg vor avea posibilitatea să negocieze direct cu  reprezentanţii S.A. „Floare Carpet”, SRL „Doralin”, ICS DOS Mamei şi Copilului, Institutul Oncologic, SRL „East-Auto-Lada”, SA ”Faurarul”, Companiile de asigurări „Transelit” şi ,,Grawe-Carat Asigurări” SA, SRL ,,Fortuna plus”, SA ”Azurit” , ICS „Cedacri International” SRL , IM “ Orange“, BC „Pro Credit Bank”, etc.


Menţionăm în context , că în a. 2008 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca a elaborat un studiu privind situaţia tinerilor pe piaţa muncii, care este un reper pentru promovarea politicilor de încadrare a tinerilor pe piaţa muncii şi de protecţie socială, iar actuala ediţie a acestui târg specializat are şi scopul de informare şi iniţiere a tinerilor privind cererea şi oferta pieţei muncii, criteriile şi cerinţele expuse faţă de candidaţii la un post de lucru de agenţi economici concreţi.


În cadrul târgului tinerii vor benefica de toate posibilităţile de informare de care dispune Centrul , capacitatea căruia la acest capitol corespunde noilor cerinţe dictate de procesul de formare al pieţei , inclusiv să utilizeze baza de date a Agenţiei Naţionale cu locurile de munca vacante, diverse materiale informative  video-audio referitoare la situaţia actuală de pe piaţa muncii, cât şi să consulte Prognoza pieţei muncii pentru a. 2009 şi Barometrul profesiilor pentru anul în curs.



Târgul se va desfăşura cu începere de la ora 10.00.  Adresa: str. M itropolit Varlaam 90 ,  mun. Chişinău