Peste o mie de tineri au participat la Târgul locurilor de muncă organizat în cadrul decadei „Tinerii construiesc viitorul”, iar 150 au fost selectaţi de diferite companii pentru angajare...

La 12 noiembrie 2009, Centrul de informare despre piaţa muncii din cadrul   Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău a desfăşurat un Târg al locurilor de munca pentru tineret în cadrul decadei „Tinerii construiesc viitorul”.



Interesaţi în completarea forţei de munca s-au arătat 12 angajatori, care au expus 420 locuri de munca libere, ce au vizat domeniile: industrie, servicii, telecomunicaţii, confecţii, sănătate. Ofertele au fost pentru ingineri de diferite profiluri, medici, manageri, consultanţi, tehnicieni, administratori, programatori, economişti, experţi, agenţi comerciali, cusătorese, vânzători, taxatori, muncitori etc.



Angajatorii participanţi la eveniment prin diverse mostre de produse şi materiale informative şi-au promovat activitatea, astfel tinerii au avut posibilitatea să cunoască din „exterior” mai multe despre potenţialii patroni.



Pentru tinerii prezenţi la târg Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) a oferit servicii de consultanţă şi informare cu privire la promovarea şi facilitarea implicării tinerilor în activitatea de antreprenoriat.



Conform datelor Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca din mun. Chişinău peste o mie de tineri au participat la această acţiune de informare despre piaţa muncii şi negociere directă cu angajatorii, iar 150 au fost selectaţi de diferite companii pentru angajare, conform cerinţelor înaintate de acestea.



La situaţia din 17 noiembrie curent au fost plasate în câmpul muncii 7 persoane, iar 35 au fost invitate pentru susţinerea interviului de angajare.



Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca din mun. Chişinău va monitoriza în continuare rezultatele târgului desfăşurat şi angajarea tinerilor în câmpul muncii.