Mai aproape de cei care sunt în căutarea unui loc de muncă...

Recent Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca Călăraşi a organizat şi desfăşurat în cadrul ,,Clubul Muncii“ un training pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de munca.



Pentru participare au fost selectaţi din baza de date şomerii care nu deţin o profesie, meserie şi nu pot decide în alegerea lor; şomeri, care au o profesie, meserie, dar timp îndelungat nu au fost angajaţi în câmpul muncii şi absolvenţii cursurilor de pregătire profesională, care nu-şi pot găsi un loc de munca potrivit.



Scopul training-lui a fost susţinerea psihologică şi pregătirea persoanelor pentru a căuta activ un loc de munca, acordarea ajutorului practic la perfectarea unor actelor necesare pentru angajare, instruirea în tehnici moderne de căutare a unui loc de munca, cât şi informarea despre situaţia pe piaţa forţei de munca din republică şi din teritoriu.



Menţionăm în context, că specialiştii Agenţiei desfăşoară diverse activităţi de informare despre piaţa forţei de munca în teritoriu.                   



La solicitarea direcţiei Colegiului pedagogic din Călăraşi la 4 februarie 2010 pentru grupele absolvente de asistenţi sociali specialiştii Agenţiei au desfăşurat ore de informare despre situaţia pieţei muncii, Prognoza pieţei muncii şi Barometrul Profesiilor, formarea profesională a şomerilor, locurile de munca vacante, serviciile prestate pe piaţa muncii, drepturile şi obligaţiile persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, activităţile de parteneriat, acordarea măsurilor cu caracter social  în conformitate cu stipulările Legii privind ocuparea forţei de munca nr.102-XV din 13.03.2003.