Activităţi de informare desfăşurate de Agenţia de ocupare a forţei de muncă a raionului Călăraşi...

Agenţia de ocupare a forţei de munca din raionul Călăraşi si-a planificat pentru anul acesta diverse activităţi de informare în teritoriu a grupurilor ţintă.



Asemenea întruniri au avut loc recent în or. Călăraşi la Liceul „M. Lomonosov” şi Şcoala Profesională. Absolvenţii acestor instituţii au fost informaţi despre situaţia actuală a pieţei muncii din republică şi raion, prognoza pieţei muncii şi barometrul profesiilor pentru anul acesta, formarea profesională a şomerilor, locurile de munca vacante înregistrare de agenţii economici, serviciile prestate pe piaţa muncii şi activităţile de parteneriat desfăşurate, drepturile şi obligaţiile persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, acordarea măsurilor cu caracter social  în conformitate cu stipulările Legii privind ocuparea forţei de munca nr.102-XV din 13.03.2003.



Pentru 150 de şomeri Agenţia a desfăşurat în sala de şedinţe a primăriei oraşului un seminar informativ cu şomerii sub genericul: ,,Cunoaşte-ţi, drepturile, cunoaşte-ţi obligaţiile”.



Totodată, în scopul extinderii procesului de informare, instruire şi consultare a agenţilor economici şi grupurilor de persoane din localităţile rurale la 03.03.2010 în incinta Primăriei Sadova a fost desfăşurată ziua Agenţiei, cu un vast program de măsuri: o masă rotundă cu angajatorii, o întâlnire cu persoanele aflate în căutarea unui loc de munca şi primirea în audienţă a cetăţenilor.



Menţionăm în context, că întru dezvoltarea dialogului social şi implicarea eficientă a actorilor pe piaţa locală a forţei de munca şi, ca urmare, soluţionarea diferitor probleme din domeniul pieţei muncii la  11 martie curent se va convoca şedinţa Consiliului Consultativ.



La şedinţă  vor fi puse în dezbatere chestiunile privind realizarea Planului acţiunilor Agenţiei pentru ocuparea forţei de munca în a. 2009 în promovarea politicilor pe piaţa forţei de  munca şi stabilirea obiectivelor pentru anul 2010 (raportor directorul AOFM T. Diaconov ) şi  măsurile întreprinse de către Inspecţia Teritorială a Muncii  în scopul respectării de către angajatori a legislaţiei muncii, inclusiv declararea locurilor de munca vacante (şeful Inspectoratului Teritorial al Muncii dl I. Fistican ).