„Profesia visurilor mele” – seminar de orientare profesională destinat tinerilor....

Agenţia de ocupare a forţei de munca din raionul Basarabeasca dezvoltă serviciile de orientare profesională destinate persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca şi şomerilor. Un loc aparte în această activitate revine orientării profesionale a tinerilor.



Este cunoscut faptul, că 1/3 din persoanele neâcadrate în câmpul muncii o constituie tinerii. Iar orientarea profesională a categoriei respective, considerată vulnerabilă pe piaţa forţei de munca din lipsa de experienţei profesionale, care evident se acumulează treptat, rămâne a fi actualmente o problemă pentru societate.



Agenţia de ocupare a forţei de munca din raionul Basarabeasca la 18.03.2010 a organizat pentru absolvenţii Liceului  „A. Puşkin” (or. Basarabeasca) un seminar de instruire cu genericul „Profesia visurilor mele”.



Scopul acestui seminar a fost susţinerea aspiraţiilor tinerilor la alegerea în mod conştient a viitoarei profesiei.



Fiind desfăşurat într-o manieră de joc seminarul a dat posibilitate tinerilor să facă caracteristica diferitor profesii, să însuşească a completa un CV şi să se iniţieze în metodele de căutare a unui loc de munca.



Totodată, specialiştii Agenţiei au vorbit celor prezenţi despre activităţile organizate pentru diverse categorii de populaţie, cât şi au informat absolvenţii despre prevederile Legii nr. 102-XV din 13 martie 2003 privind ocuparea forţei de munca.



La finele seminarului fiecare participant  a încercat să răspundă la întrebarea „Pot să fac o alegere profesională corectă?”.