Pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă...

La 15 aprilie curent Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău, a organizat pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de munca un seminar instructiv cu tema „Tehnici şi metode de căutare a unui loc de munca” şi trainingul „Clubul Muncii .



Astfel, specialiştii agenţiei au ajutat persoanele aflate în căutarea unui loc de munca să înţeleagă care este scopul unui interviu şi părţile lui componente, cum să întocmească un CV şi să scrie o scrisoare de intenţie.



Prin metodele de instruire uşor accesibile specialiştii în materie au conturat unele repere pentru participanţi, care le-ar ajuta acestora să se cunoască pe sine sau, mai bine zis, să se concentreze pe capacităţile şi aptitudinile pe care le posedă şi să le pună în evidenţă atunci când stau faţă în faţă cu angajatorul.



Totodată, persoanele au aflat unele detalii ce ţin de metodele eficiente de căutare a unui loc de munca, care utilizare fiind în scurt timp ar putea da rezultatul scontat.



Menţionăm în context, că tot in aprilie curent Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău mai preconizează organizarea, atât pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de munca, cât şi pentru agenţii economici, următoarelor seminare:



Pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de munca:



·        20 aprilie, ora 10.00, 27 aprilie, ora 10.00



·        Tema: “ Drepturi garantate în domeniul ocupării forţei de munca. Protecţia socială a persoanelor aflate în şomaj”.



·        22aprilie, ora 10.00 



·        Tema:„Tehnici şi metode de căutare a unui loc de munca”.



·        29 aprilie , ora 14.00



·          Trainingul „Clubul Muncii”.  



Pentru agenţii economici din teritoriu:



·        21 aprilie, ora 10.00



·        Tema: „ Prevederile legislaţiei în domeniul ocupării forţei de munca



 Seminarele se vor desfăşura în incinta Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău din str. Mitropolitul Varlaam, 90.



Persoanele interesate de a participa la seminare, se pot înscrie la:



Centrul de Informare despre Piaţa Muncii - telefon de contact: 22-40-87 sau e-mail: centrudeinformare@gmail.com