Activităţi în teritoriu...

La 14 mai curent Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca din Ştefan Vodă a organizat Târgul locurilor de munca pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de munca şi Iarmarocul Profesiilor pentru absolvenţii ciclului gimnazial din localităţile raionului.



La eveniment au participat 8 agenţi economici cu 69 locuri vacante: cusători, bucătari, îngrijitori încăperi, muncitori rutieri, brutari, chelneri, muncitori necalificaţi, agenţi de asigurare, frizeri.



Un interes deosebit  pentru elevii claselor a 9-a  a trezit Şcoala profesională din or. Ştefan Vodă, cât şi oaspeţii veniţi din mun. Chişinău - Centrul de Instruire „INMACOM-DIDACTIC”, şcoala de profesii „INSULA SPERANŢELOR”,  şcoala de meserii din sat. Viişoara.



Instituţiile de învăţământ au prezentat informaţii utile despre profesii, expoziţii de lucrări ale studenţilor, prezentări video, iar şcoala de profesii „INSULA SPERANŢELOR” a demonstrat  în mod practic măiestria studenţilor  coafori, manichiurişti, chelneri-barmeni.



Pentru promovarea meşteşugului popular în rândurile tinerilor au fost invitaţi 4 meşteri populari cu expoziţii şi informaţii relevante privind dezvoltarea artei populare.



Lucrări în lemn, articole brodate şi croşetate de copiii a expus şi Direcţia Generală Învăţământ.



În cadrul târgului au activat 3 Centre de informare, care au oferit consultanţă privind orientarea profesională, legislaţia în domeniul muncii, transparenţa şi accesul la informaţie în administraţia publică.



La eveniment au participat 71 de şomeri şi 150 elevi ai claselor a 9 din localităţile raionului.