Informarea cetăţenilor - activităţi prioritare pentru agenţiile teritoriale...

În aceste zile Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca UTA Găgăuzia desfăşoară seminare de informare destinate persoanelor vulnerabile din mai multe localităţi, înregistrate ca persoane aflate în căutarea unui loc de munca, inclusiv cu beneficiarii de asistenţă socială.



La aceste întîlniri specialiştii Agenţiei oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca un spectru larg de informaţii referitor la stipulările legislative privind acordarea statutului de şomer, ajutorului de şomaj, drepturile şi obligaiile şomerului, cât şi serviciile oferite, locurile vacante existente, situaţia pe piaţa muncii la nivel local, regional şi naţional.



Un loc aparte în cadrul acestor seminare de informare revine prevederilor legislaţiei muncii , unor aspecte legate de raporturile de munca dintre angajaţi şi anjgajatori.



Aceste seminare se organizează cu participarea lucrătorilor sociali din primării, care contribuie cu informaţii de reper din fiecare localitate, şi se desfăşoară în Primăriile Be ş alma, Congaz, Feramonovca, Dezghenja, Cioc-Maidan etc.