În rezultatul desfăşurării târgurilor locurilor de muncă multe persoane găsesc o ofertă potrivită, iar angajatorii - un specialist bun...

La finele lunii iunie curent Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca din raionul Soroca în parteneriat cu Consiliul raional şi agenţi economici din teritoriu au organizat  un târg al locurilor de munca.



Datorită eforturilor de organizare din start acest eveniment se anunţa a fi unul de bun augur, dat fiind faptul că agenţii economici din teritoriu s-au arătat receptivi şi disponibili la solicitarea de expunere a locurilor vacante.



Astfel, 19 agenţi economici din diferite domenii ale economiei au venit pe platoul târgului cu 171 de locuri vacante, iar 435 persoane aflate în căutarea unui loc de munca au vizitat târgul.



Informaţia amplă cu care au venit agenţii economici, posibilitatea de a se întâlni cu aceştia şi a negocia un loc de lucru, a făcut ca speranţa de a găsi un loc de lucru pentru mulţi participanţi la eveniment să se împlinească.



 În urma totalizării rezultatelor târgului s-a stabilit că în câmpul muncii au fost angajate 98 persoane, din care 72 persoane (muncitori, lăcătuşi reparatori) - în industria prelucrătoare; 10 persoane (cusătorese) - în industria uşoară;  9 persoane (muncitori auxiliari) – în construcţie, iar 7 persoane – în sfera bancară şi socială.



În context menţionăm că din totalul de 98 de persoane angajate, 52 de locuri de munca agenţii economici le-au oferit persoanelor tinere.



Tot în această perioadă un târg al locurilor de munca a fost desfăşurat şi de Agenţia de Ocupare a Forţei de Munca din raionul Sângerei, la care au participat 8 agenţi economici din teritoriu, cu o ofertă de 74 de locuri de munca din care 61 au fost propuse de ÎCS „Exel-Manufacturing” SRL.



Târgul a fost vizitat de 81 de persoane aflate în căutarea unui loc de munca din care 20 au fost angajate. ÎCS „Exel-Manufacturing” SRL a angajat 18 persoane.