25 de agenţi economici şi 35 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din satul Copciac raionul Ceadîr-Lunga au participat la un seminar de informare despre piaţa muncii...

Recent, în conformitate cu Planul de acţiuni Agenţia de Ocupare a Forţei de Munca din UTAG, secţia de ocupare din Ceadîr-Lunga a organizat şi desfăşurat în satul Copciac, pentru agenţi economici şi persoane aflate în căutarea unui loc de munca, un seminar de informare despre prevederile legislative şi normative referitor la piaţa muncii şi programele de stimulare a agenţilor economici la încadrarea persoanelor în câmpul muncii.



La seminar au participat 25 de agenţi economici şi 35 de persoane aflate în căutarea unui loc de munca.



Informaţia prezentată a cuprins serviciile oferite gratuit de Agenţie, cerinţele şi modalităţile de selectare a persoanelor pentru angajare, respectarea cerinţele obligatorie ale înscrierilor în carnetele de munca, diverse motive care por conduce la concedierea angajatului, cât şi interdependenţa dintre prevederile Legii nr.102-XV privind ocuparea forţei de munca şi protecţia socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca cu cele ale Codului Muncii R. Moldova.



Esenţial în această activitate de informare a fost răspunsuri  la întrebările participanţilor.