Activităţi de informare despre piaţa muncii organizate pentru deţinuţii care se eliberează din locurile de detenţie…

In octombrie-noiembrie 2010 specialiştii Centrului de informare despre piaţa muncii din Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca Chişinău au organizat, pentru deţinuţii care se eliberează din locurile de detenţie, 3 seminare de informare privind prevederile legislaţiei în domeniul ocupării forţei de munca.



La 21 octombrie 12 persoane din Penitenciarul nr. 4 din Cricova au participat la un asemenea seminar informativ, iar la 02 şi 03 noiembrie - 23 de persoane din Penitenciarul nr. 15 Cricova şi Penitenciarul nr.16  Pruncul au beneficiat de suport informativ referitor la piaţa forţei de munca.



Seminarele au focusat atenţia celor prezenţi asupra unui spectru larg de informaţii ce ţin de angajarea în câmpul muncii, serviciile acordate de către agenţiile de ocupare a forţei de munca şi situaţia actuală pe piaţa forţei de munca la nivel naţional şi local.



Un loc aparte a fost atribuit informaţiei despre şcolile profesionale, condiţiile de înmatriculare, oportunităţile de formare profesională, perioadele de instruire pentru fiecare profesie, cât şi meseriile care pot fi obţinute prin intermediul agenţiilor pentru ocuparea forţei de munca.



De asemenea participanţii la seminare au fost informaţi despre măsurile de protecţie socială, modalitatea de înregistrare şi actele necesare pentru înregistrare la agenţiile pentru ocuparea forţei de munca, precum şi cu prevederile legislaţiei în vigoare privind acordarea alocaţiei de integrare sau reintegrare profesională.



Seminarele au fost organizate în conformitate cu Planul de activitate al Agenţiei de Ocupare a Forţei de Munca a mun. Chişinău şi solicitările parvenite de la penitenciarele respective.