Târgul locurilor de muncă organizat în cadrul Expoziţiei Naţionale multiramurale "Fabricat în Moldova"...

În perioada 01-05 februarie curent, tradiţional Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca va participa la Expoziţia naţională multiramurală “Fabricat in Moldova”, care anul acesta este la ediţia a X –a jubiliară, cu un târg al locurilor de munca.



Persoanele interesate vor avea posibilitatea să se informeze despre locurile de munca vacante înregistrate de toate agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de munca. Pe platoul târgului vor fi amplasate posturile de auto-informare electronică, care vor oferi vizitatorilor acces rapid la informaţia despre locurile de munca libere şi agenţii economici care le oferă, cadrul legislativ şi normativ ce ţine de ocuparea forţei de  munca şi diverse informaţii din domeniul pieţei muncii plasate pe Portalul „Piaţa forţei de munca” ( www.jobmarket.gov.md ). Astfel, persoanele aflate în căutarea unui loc de munca vor avea acces la baza de date a Agenţiei Naţionale, care cuprinde informaţia provenită din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de munca vacante de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, şi care la zi constituie circa 3885 de locuri vacante.



Unsprezece  agenţi economici şi-au anunţat disponibilitatea să participe la târg: SC „Tradiţii noi” SRL, ÎM „Firstline” SRL, SA „Ionel”, ÎM „Max&Furniture”, SRL „Euromarbi”, SA „Introscop”,  SRL „Vinangro-comerţ”; SA „Incomass”, SA „Făurarul”, SRL „777&C”, Societatea de Asigurări şi Reasigurări „Donaris Grup” SA, SC „Tradiţii Noi” SRL.Aceştea vor pune la dispoziţia solicitanţilor circa 800 locuri vacante în mun. Chişinău, care se referă la cusători, croitori şi cusătorese, agenţi asigurări, lăcătuşi, electromecanici, ingineri, tâmplari, asamblori, contabili etc.



Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău va participa la târg cu banca electronică de date, care deţine circa 1676 de locuri de munca pentru diferite categorii de persoane.



Alţi parteneri ai Agenţiei Naţionale la desfăşurarea acestui târg sunt:



Direcţia politica de cadre a Cancelariei de Stat , care va promova informaţia despre cadrul legal cu privire la încadrarea persoanelor în serviciul public, şi condiţiile de bază pentru a candida la o funcţie publică, cât şi funcţiile publice vacante în diferite autorităţi ale administraţiei publice. Direcţia va informa despre cca. 400  de funcţii publice vacante de la autorităţile publice centrale.



Şapte instituţii profesionale de învăţământ cu informaţii utile privind instruirea profesională în diverse profesii/meserii solicitate actualmente pe piaţa forţei de munca.



Inspecţia Muncii , care va acorda consultanţă şi informaţii juridice în domeniul muncii.



Agenţia privată de ocupare „Top Jobs” SRL care va propune participanţilor baza sa de date a locurilor vacante.



Totodată, la dispoziţia vizitatorilor va fi pusă o gamă largă de materiale informative (inclusiv video) despre serviciile prestate  pe piaţa forţei de munca de către structurile Agenţiei Naţionale.  Târgul locurilor de munca se va desfăşura în incinta Centrului Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”, Pavilionul  central, situat pe adresa: mun. Chişinău, str. Ghioceilor, 1.



 Program zilnic: 10.00-18.00