Recent la Ungheni în cadrul în cadrul Proiectului „Ungheni – Capitala Tineretului 2011” s-a desfăşurat Forul profesiilor cu genericul „Alegerea meseriei potrivite - cheia bunăstării sociale a tinerilor.”

Evenimentul a fost  organizat în parteneriat cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca, Direcţia Generală Învăţământ, Tineret şi Sport şi Centrul de resurse pentru tineri ”Făclia”.



Scopul Forului a fost informarea tinerilor, în special a absolvenţilor anului de învăţământ 2010-2011, care doresc să îmbrăţişeze o profesie, despre oportunităţile de instruire existente la nivel local şi naţional, furnizarea informaţiei privind perspectivele în carieră oferite de instituţiile de învăţământ superior şi mediu de specialitate din Republica Moldova, cât şi cererea pe piaţa muncii după absolvirea studiilor.



Printre cele 23 instituţii de învăţământ participante la eveniment se numără Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică, Universitatea „Ion Creangă”, Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul în Chişinău, Universitatea de Stat A. Russo din Bălţi, Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, Academia de Studii Economice din Moldova, Academia Militară „Alexandru cel Bun”, Colegiul Naţional de Comerţ Chişinău, Colegiul de Microelectronică şi Tehnică de Calcul Chişinău, Colegiul Naţional de Grăniceri Ungheni, Colegiul Agroindustrial Ungheni, Colegiul de Medicină Ungheni, Şcoala Profesională Ungheni, etc.



Cu informaţii utile pentru cei 1500 de tineri au venit în cadrul Forului şi reprezentaţi ai organizaţiilor de tineret locale şi naţionale, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei, Primăria oraşului şi Consiliul Raional Ungheni, Camera de Comerţ şi Industrie Ungheni, Centrul de Reintegrare a Tinerilor „Credo” etc.



Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca Ungheni  a informat tinereii despre oportunităţile de angajare la nivel local, posibilităţile de formare profesională prin intermediul Agenţiei şi prognoza pieţei muncii pentru acest an.