Mini-târguri ale locurilor de muncă desfăşurate în localităţile rurale...

AOFM Ştefan Vodă a organizat pentru şomeri şi persoanele aflate în căutarea unui loc de munca mini-târguri ale locurilor de munca în comunele Purcari şi Răscăeţi.



Dat fiind faptul că raionul Ştefan Vodă este preponderent un raion agrar Agenţia de ocupare a forţei de munca a hotărât să caute soluţii de angajare pentru şomeri şi persoanele aflate în căutarea unu loc de munca în localităţile rurale.



Astfel, în rezultatul conlucrării cu reprezentanţii de la Fabrica de conserve  din satul Olăneşti şi cei de la SRL „Carpen-Cristaline” din comuna Purcari, administraţia publică locală, asistentul social din localitate  s-au organizat două mini-târguri ale locurilor de munca în comunele Purcari şi Răscaieţi.  



Fabrica de conserve a venit cu oferta de 93 locuri de munca la lucrări sezoniere agricole, pentru muncitorinecalificaţi, iar SRL „Carpen-Cristaline” cu 24 de locuri de munca pentru muncitori necalificaţi la îmbutelierea apei gazate, şoferi, depozitar, contabil.



Astfel, atât şomerii înregistraţi la Agenţie, cât şi persoanele aflate în căutarea unui loc de munca au beneficiat de posibilitatea să negocieze cu agenţii economici la locul de amplasare al acestora, cît şi să se informeze despre condiţiile de lucru.



Circa 80 de persoane s-au arătat interesate de ofertele angajatorilor.