C O M U N I C A T: Privind activitatea de recrutare pentru ocuparea locurilor de muncă libere la SA „INTROSCOP”

La 20 septembrie 2011, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău ,  în comun cu SA „INTROSCOP”,  a organizat un mini-târg pentru completarea posturilor vacante de asamblor cablaje auto. SA „INTROSCOP”, în colaborare cu o companie multinaţională producătoare de cablaje cu aplicabilitate în industria auto, şi-au propus să creeze în mai multe tranşe circa 500 locuri de munca. La eveniment au participat circa 60 de persoane.



Întâlnirea a debutat cu prezentarea făcută de agentul economic privind condiţiile de munca şi salarizare în cadrul companiei. Participanţii au avut posibilitatea să urmărească şi un film cu secvenţe sugestive despre sarcinile profesionale ale unui asamblor cablaje auto. Din cele 60 de persoane participante la târg, 45 s-au arătat interesate de oferta propusă şi au completat formulare de angajare. Persoanele selectate urmează să fie supuse unor testări suplimentare, specifice meseriei date, care se vor desfăşura la sediul angajatorului.



Menţionăm, că activitatea de colaborare a Agenţiei municipale Chişinău cu SA „INTROSCOP” a  început în octombrie 2010 cu înregistrarea în baza de date a Agenţiei a 50 de locuri de munca vacante. Ulterior, au urmat mai multe activităţi care au avut drept scop popularizarea locurilor de munca şi preselecţia persoanelor corespunzătoare posturilor vacante de asamblori. Începând cu 1 august 2011, cu susţinerea Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău, 40 de persoane au fost deja instruite şi angajate ca asamblori cabluri auto.



Luând în considerare capacitatea de instruire a întreprinderii, până la finele anului 2011, compania are ca scop angajarea a 200 de persoane, adică circa 18 persoane săptămânal. Locurile de munca sunt destinate celor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 55 ani, indiferent dacă au sau nu pregătire profesională. Prioritate se acordă femeilor trecute de 40 de ani care au abilitate practică motorie a mâinilor şi degetelor de a efectua mişcări cu maximă precizie. Având în vedere că persoanele în etate aflate în căutarea unui loc de munca, sunt mai vulnerabile pe piaţa muncii, ofertele de angajare oferite de SA „INTROSCOP” vor contribui la ameliorarea situaţiei acestor persoane şi încadrarea lor în activitatea de munca.



Este de remarcat, că până la sfârşitul acestui an vor mai fi organizate şi alte activităţi orientate către recrutarea de personal şi suplinirea locurilor de munca disponibile la SA „INTROSCOP”.