Mini tîrg a locurilor de muncă libere la SA „Zorile”

La 19 octombrie curent, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău în colaborare cu SA „Zorile”, a organizat un mini-târg în incinta întreprinderii pentru suplinirea a 125 posturi vacante: rihtuitor (feţe de încălţăminte), asamblor (detalii), cusător, croitor (detalii).



Pentru angajare la meseriile propuse, specialiştii  secţiilor de ocupare a forţei de munca din sectoarele mun. Chişinău,  Centrul de informare despre piaţa muncii, au selectat  şi invitat  persoane, din rîndul şomerilor înregistraţi, care corespund cerinţelor angajatorului. Deasemenea prin intermediul mass – media au fost invitate persoanele aflate în căutarea unui loc de munca. În  total  la evenimentul dat au participat  cca 85 de persoane.



Târgul a fost deschis de agentul economic, care a prezentat ofertele de munca disponibile, condiţiile ocupare a lor, inclusiv posibilităţile de instruire  profesională. Participanţii au avut posibilitatea să urmărească procesul de lucru în cadrul secţiilor de producere. Din cele 85 de persoane participante la târg, 30 au completat formularul de angajare. Persoanele selectate urmează sa fie testate pentru ulterioara angajare.



Dat fiind faptul că SA ,,Zorile”  dispune de capacităţi de instruire  aceasta îşi propune ca până la finele anului să angajeze circa 200 de persoane. Locurile de munca sunt destinate celor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 ani, indiferent dacă au sau nu pregătirea profesională necesară, deoarece potenţialul angajat are posibilitatea să  treacă un curs de instruire la angajator.