Recrutarea personalului pentru ocuparea locurilor de muncă continuă

La 30 noiembrie 2011, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău, a organizat activitatea de recrutare pentru suplinirea a 40 posturi vacante de consultant la Call Center, al ÎM Global Phoning Group “CONSULTING”, dintre care 20 posturi pentru vorbitori de limbă franceză şi 20 posturi - vorbitori de limbă italiană.

La 30 noiembrie  2011, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chişinău, a organizat  activitatea de recrutare pentru suplinirea a 40  posturi vacante de consultant   la Call Center, al ÎM   Global Phoning Group “CONSULTING”, dintre care 20 posturi pentru vorbitori de limbă franceză şi 20 posturi - vorbitori de limbă italiană.

ÎM    GPG “ CONSULTING”  are o experienta de mai mult de 3 ani pe piaţa muncii în Republica Moldova şi este unul dintre primele Centre de apel multilingve care oferă prestari servicii  în 9 limbi.  Compania are statutul de outsourcer offshore ce garanteaza cel mai bun raport pret/performanta datorită motivării şi evaluării resurselor sale umane cît şi a unei infrastructuri bazate pe cele mai noi tehnologii.  Compania oferă servicii de telemarketing, servicii de dezvoltare software,  întroducerea de date, moderaţie site-ul web şi toate tipurile de servicii de externalizare off-shore. Este un furnizor multicanal utilizând o gamă largă de tehnologii de comunicare.

Actualmente în Republica Moldova ,  la ÎM GPG “ CONSULTING” activează  mai mult de 150 de operatori, care comunică  fluent în limba franceză, spaniolă, italiană, germană, engleză, rusă, ucraineană, portugheză şi română şi are misiunea de a  oferi   servicii la cel mai înalt grad.

Pentru angajare la funcţiile propuse, specialiştii  Centrului de Apel - Piaţa Muncii, prin intermediul telefoniei au contactat  candidaţii selectaţi  din baza de date a Agenţiei persoanele aflate în căutarea unui loc de munca din municipiul Chişinău, care corespund cerinţelor angajatorului. În total  la eveniment au participat   25 de persoane.

Luând în consideraţie perspectiva deschiderii a noi Centre de apel  în municipiul Chişinău, GPG “ CONSULTING””,  oferă posibilitatea  angajării persoanlor aflate în cătarea unui loc de munca, cu studii superioare şi colegiale în deverse domenii, şi  un nivel de cunoaştere intermediară a limbii franceze şi italiene.

Activitatea de recrutare a demarat cu o prezentare a agentului economic. Participanţii la măsura dată  au avut posibilitate să facă cunoştinţă cu  activitatea companiei, realizările profesionale a angajaţilor, inclusiv posibilităţile de instruire  profesională.  S-a accentuat faptul că fiecare potenţial angajat va avea posibilitate  la început,  să urmeze pe parcurs de 3 luni cursuri  gratuite de  perfecţionare lingvistică şi de specializare în  markrting , relaţii/asistenţă clienţi. Instruirea se va finaliza cu testarea nivelului de cunoştinţe în domeniu. Pentru fiecare persoană care va corespunde cerinţelor angajatorului este garantat un loc de munca cu un pachet salarial şi social competitiv.

La finele activităţii de recrutare, specialiştii Centrului de Informare despre Piaţa Muncii au acordat consultaţii privind oportunităţile de integrare pe piaţa muncii, orientării către locurile de munca propuse de angajatorul în cauză, conştientizarea a propriilor interese şi aptitudini profesionale pentru atingerea scopului final - angajarea în câmpul muncii. Ca rezultat a activităţii de recrutare la data de 05.12.2011, conform datelor agentului economic, cc. 20 de persoane aflate în căutarea unui loc de munca au acceptat să urmeze cursuri de instruire profesională  cu ulterioara angajare.