Prin intermediul Agenției Chișinău ICS ”Top Shop Studio moderna” SRL va angaja până la finele anului peste 200 de operatori pentru Call Center

În ultimii ani pe piața muncii din mun. Chișinău au apărut mai mulți angajatori care recrutează forță de munca pentru prestarea serviciilor în domeniul telemarketungului. Telemarketingul este o metodă de marketing direct în care un agent de vânzări (operator Call Center) solicită prin intermediul telefonului sau altor canale de informare,  potenţiali clienţi pentru cumpărarea  produselor sau serviciilor. Pe parcursul anului 2011-2012, Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca Chișinău a organizat mai multe activități în scopul recrutării acestei categorii de operatori vorbitori de limbă engleză, franceză, spaniolă, italiană, etc., pentru prestarea serviciilor la distanță.  

La 18 iulie  curent Agenţia Chişinău  a  organizat în incinta Centrului de informare despre piața muncii un mini - târg pentru suplinirea a 200  locuri de munca vacante de operatori  Call Center la  Întreprinderea cu capital străin „Top Shop Studio moderna” SRL.

Pentru angajare la locurile de munca propuse de către această întreprindere, specialiştii secţiilor ocuparea forței de munca  din sectoarele  municipiul Chişinău, Centrului de informare despre piaţa muncii, au selectat  şi invitat  50 de persoanele  aflate în căutarea unui loc de munca. 

Reprezentanții agentului economic au început activitatea de  recrutare cu prezentare a ofertelor de munca disponibile şi condiţiile de ocupare a lor, astfel persoanele în căutarea unui loc de munca au aflat din prima sursă responsabilităţile ce le-ar reveni în calitate de operatori, condițiile de munca şi posibilităţile de avansare profesională: angajaţii  vor beneficia  de instruire, pachet salarial şi  social competitiv şi alte beneficii legale.

Din  perspectiva deschiderii de noi oficii (Call Center ),  ICS „Top Shop Studio moderna” SRL, oferă posibilitate de angajare  persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca cu vârsta între 18 şi 55 ani, inclusiv elevi și studenți,  care au cunoștințe minime privind utilizarea  PC, au abilităţi de comunicare,  sunt dinamice  şi  active.

ICS „Top Shop Studio moderna” SRL efectuează vânzări atât pentru consumatorii din Republica Moldova, cât și pentru consumatorii din Federația Rusă, și  oferă oportunități de angajare în câmpul muncii și pentru persoanele care nu posedă la un nivel satisfăcător limba de stat și din acest motiv întâmpină dificultății  la integrare pe piața muncii. 

Din cele 50 de persoane participante la mini-târg, 34 s-au  arătat interesate de oferta propusă şi au completat formulare de angajare. Persoane selectate  urmează să fie invitate   la un interviu  de angajare.

La finalul  activităţii, persoanele  care au completat formularul de angajare au participat la un seminar de instruite privind prezentarea la interviul de angajare și susținerea cu succes a interviului de angajare, în cadrul căruia au fost simulate diverse situații de caz. Seminarul instructiv a fost moderat de către Dorina Bînzari, specialist principal la Centrul de informare despre piaţa muncii. Participanții la seminar au primit  materiale informative, privind susținerea interviului de angajare, ABC-ul reușitei profesionale, informaţii despre portalul  www.angajat.md, cât  şi alte site-uri utile,  pliante și buclete privind serviciile prestate de către agențiile de ocupare a forței de munca. 

Precizăm în context, că Compania  Internaţională  „Studio moderna”  activează în peste 20 de ţări  din Europa  Centrală şi  de Est, în domeniul telemarketungului și e-comerțului. "Studio moderna"  a fost lansată în 1992 în Slovenia, promovându-și brandurile pe toate canalele de televiziune din ţară. Este o companie deţinătoare a brandului Dormeo, dry cooker, kosmodisk,  etc. și numără peste  5500 de  persoane, full time și part-time, care preiau sau generează apeluri. Începând cu sfârșitul anului 2010 această companie este prezentă și în Republica Moldova.

Până la sfârșitul anului 2012 ICS  ”Top Shop Studio moderna” SRL va angaja  peste 200 de persoane.