Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță concurs pentru ocuparea pozițiilor vacante

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca anunță concurs pentru ocuparea funcției publice vacante de Specialist principal  în domeniul economico-financiar și evidență contabilă în Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a raionului Criuleni (1 unitate) și Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a raionului Ștefan Vodă (1 unitate).            

Scopul general al funcţiei:

Asigurarea executării actelor normative și legislative în domeniul economico-financiar. Administrarea mijloacelor financiare destinate întreţinerii instituţiei şi protecţiei sociale a persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca.

Sarcinile de bază:

1. Executarea actelor legislative şi normative în domeniul economico-financiar.

2. Înaintarea propunerilor pentru elaborarea bugetului de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat, planurilor de finanţare  la compartimentele ocuparea forţei de munca în caz de şomaj, protecţia socială a şomerilor şi întreţinerea activităţii. 

3. Organizarea şi evidenţa contabilă a mijloacelor financiare şi analiza lunară a utilizării cheltuielilor ce ţin de întreţinerea activităţii şi măsurilor de protecţie socială a şomerilor.

4. Asigurarea întocmirii şi prezentării în termenii stabiliţi a rapoartelor financiare conform documentelor primare, registrelor şi notelor contabile, stabilite de Ministerul Finanţelor.

5. Stabilirea şi acordarea ajutorului de şomaj, alocaţiei de integrare sau reintegrare profesională precum şi asigurarea plăţilor îndemnizaţiilor către şomeri.

Găsiți aici informația despre participare la concurs.