Anunţ cu privire la organizarea Forului meseriilor şi profesiilor și a Tîrgului locurilor de muncă pentru tineret

La 30 mai 2013, la Chişinău, sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Educaţiei, se va desfăşura Forul meseriilor şi profesiilor, în cadrul căruia Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca va organiza un Tîrg al locurilor de munca pentru tineret.

Pentru o zi Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO”, care va găzdui evenimentul,  va deschide larg ușile pentru a oferi tinerilor oprtunitatea de întâlnire cu „magica lume a profesiilor” și angajatorii solicitanţi  ai forţei de munca. Astfel tinerii vor cunoaște nu doar oferele de instruire ale instituțiilor de învățămât, dar și cererea actuală a pieţei forței de munca.

Programul Forului va cuprinde:

  • mesaje ale instituţiilor de învăţămînt de diferite niveluri (superioare, medii de specialitate, secundar profesionale) privind caracteristica specialităţilor, condiţiile de înmatriculare şi de instruire;
  • informare şi consultanţă în domeniul ocupării forţei de munca, legislaţiei muncii, deschiderea unei afaceri în ţară;
  • negocierea cu agenţii economici în cadrul Tîrgului locurilor de munca;
  • trainingul "Cum ne angajăm corect".

Invităm pentru participare instituţii de învăţământ, organizaţii de tineret, agenţi economici, proiecte cu tangenţă în domeniu.

Sunt aşteptaţi tinerii la 30 mai 2013, în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO” (bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 169), intre orele 10:00 - 15:00.

Vă informaţi suplimentar:

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca, Centrul de Apel - piaţa muncii tel: 0 8000-1000 (apel gratuit), Galina Grebencea: 022 223- 482;

Ministerul Educaţiei tel: 022 233-351 (personă de contact - Condruc Viorica);

Ministerul Tineretului şi Sportului tel: 022 820-860 (persoană de contact - Raileanu Maria).