Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a mun. Chișinău anunţă concurs pentru suplinirea funcţiilor publice vacante:

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a mun. Chișinău, în conformitate cu prevederile Legii nr.158-XVI din 04.07.2008 cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public şi a Regulamentului cu privire la ocuparea funcţiei publice vacante prin concurs, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 201 din 11 martie 2009, anunţă concurs pentru suplinirea funcţiilor publice vacante:

  • Specialist superior secţia pentru ocuparea forţei de munca sectorul Buiucani – 1 unitate  (lucrul cu angajatorii) (temporar)
  • Specialist superior secţia pentru ocuparea forţei de munca sectorul Botanica – 1 unitate  (orientarea și formarea profesională; temporar);    
  • Specialist, secția pentru ocuparea forței de munca sectorul  Rîșcani – 1 unitate (lucru cu persoane vulnerabile);Specialist superior secţia pentru ocuparea forţei de munca sectorul Buiucani – 1 unitate  (lucrul cu angajatorii;temporar)..

Cerinţe:

Scopul general al funcţiei:

Prestarea serviciilor de ocupare, realizarea măsurilor şi programelor în domeniul ocupării forţei de munca adresate persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, precum şi angajatorilor. Asigurarea protecţiei sociale a şomerilor, stabilirea drepturilor băneşti. Îndeplinirea Planului de acţiuni în implementarea politicilor pe piaţa forţei de munca.

Sarcinile de bază:

  1. Colaborarea cu angajatorii în vederea identificării locurilor de munca libere, utilizând canalele de comunicare care se impun: vizite la sediul angajatorilor, telefon, fax, e-mail etc.
  2.  Acordarea asistenţei angajatorilor privind suplinirea posturilor/funcţiilor vacante, preselecţia persoanelor înregistrate la Agenţie.
  3.  Conlucrarea cu angajatorii în vederea organizării măsurilor active: târguri a locurilor de munca, activităţi de recrutare şi de selectare a personalului, executarea unor mini - prezentări la sediul companiilor/ organizaţiilor cu privire la serviciile oferite de Agenţie.
  4. Stabilirea contactului, identificarea necesităţilor, profilarea persoanelor cu dizabilităţi, altor categorii de persoane vulnerabile.
  5. Înregistrarea persoanelor, administrarea bazelor de date utilizate şi acordarea suportului necesar la integrarea lor pe piaţa muncii.
  6. Prestarea serviciilor de informare şi mediere, respectiv identificarea şi obţinerea unui loc de munca, precum şi alte măsuri active organizate pe piaţa muncii. Citiți în continuare...