Consolidarea relaţiei de colaborare cu membrii Camerei Americane de Comerţ în Moldova

La 21 august 2014 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca împreună cu reprezentanţii Proiectului UE „Consolidarea capacităţilor de gestionare a migraţiei în Republica Moldova” au fost gazdă pentru reprezentanţi ai Camerei Americane de Comerţ (AmCham). Evenimentul a avut ca scop consolidarea relaţiei de colaborare cu investitorii şi promovarea serviciilor prestate pentru angajatori de către Agenţia Naţională şi structurile sale teritoriale pe piaţa muncii din Republica Moldova. De asemenea, participanţii au fost familiarizaţi cu instrumentele electronice de recrutare administrate de Agenţie: portalul www.angajat.md şi platforma târgului on-line al locurilor de munca www.e-angajare.md.
Totodată, în cadrul întâlnirii au fost prezentate obiectivele şi rezultatele proiectului şi a acţiunilor îndreptate spre consolidarea capacităţilor Agenţiei Naţionale şi îmbunătăţirea relaţiilor cu angajatorii.
În comun cu reprezentanţii companiilor membre AmCham au fost trasate acţiuni de colaborare şi au fost discutate aşteptările angajatorilor şi problemele cu care se confruntă aceştia pe piaţa muncii. În context, au fost subliniate propuneri care se referă la promovarea activă a profesiilor şi meseriilor pe piaţa muncii, mai ales din domeniul vocaţional-tehnic, dar şi necesitatea unei colaborări durabile  în vederea consolidării unui sistem eficient de orientare profesională pe piaţa muncii din R. Moldova. Participanţii la eveniment au vorbit despre aşteptările pe care le au în ceea ce priveşte măsurile de susţinere şi stimularea angajatorilor mai ales în legătura cu integrarea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilităţi, a tinerilor sau a altor grupuri dezavantajate pe piaţa muncii.
Agenţia Naţională îşi propune să organizeze şi în continuare întâlniri cu mediul de afaceri cu abordarea mai multor tematici în vederea stabilirii unor parteneriate durabile, reciproc avantajoase, consolidând astfel dialogul cu actorii - cheie  pe piaţa muncii.