Activităţi din teritoriu

          Recent, la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de munca din raioanele  Cahul şi Dubăsari au avut loc şedinţe în grup cu persoanele aflate în căutarea unui loc de munca cu scopul sporirii şanselor de ocupare. În cadrul şedințelor au fost discutate următoarele subiecte:
 
  -  măsurile active și pasive pe piața muncii
  - legislația și serviciile în domeniul ocupării forței de munca
 -  prognoza pieței muncii și barometrul profesiilor solicitate pentru anul 2015
 -  cererea  și oferta  pe piața forței de munca locală,
 -  influența șomajului asupra personalității
 -  luarea unei decizii privind cariera
 cursuri de calificare, recalificare și perfecționare  profesională pentru șomeri
 -  cerinţele profesiei faţă de persoană şi cerinţele persoanei faţă de profesie etc.
           
        Participanţii au beneficiat de consultații privind evaluarea necesităților, dificultăților, dar și a oportunităților de angajare în câmpul muncii. Au  fost aplicate şi teste psihodiagnostice, precum  „Autoaprecierea”  pentru a scoate în evidenţă  inclinaţiile, interesele şi aspiraţiile  şomerilor.
          De asemenea, au fost informaţi  despre locurile vacante înregistrate la agenţii. Participanţii au mai fost familiarizaţi cu portalul www.angajat.md; www.anfom.md  cu  informaţii despre  serviciile  Centrului de apel – Piaţa muncii şi  Centrului de Informare despre piaţa muncii.
    În scopul informării tuturor persoanelor prezente la seminar, le-au fost înmânate materiale informative despre temele abordate.   
   
        Menţionăm că  asemenea activităţi sunt organizate frecvent de către majoritatea agenţiilor teritoriale şi au scopul sporirii cunoştinţelor despre piaţa muncii, despre servciile prestate pe piaţa muncii, despre tehnicile şi metodele prin care cetăţeanul îşi poate căuta un loc de munca.