Ziua Orientării Profesionale organizată de AO “„Insula Speranțelor”

   La 14 mai 2015 Asociaţia Obştească  „Insula Speranțelor” în parteneriat cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca a municipiului Chișinău a organizat Ziua Orientării Profesionale.
        Evenimentul a avut loc cu scopul de a îmbunătăţi situaţia orientării profesionale a tinerilor.  La manifestare a participat Viceminstrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familie, dn. Sergiu Sainciuc, conducerea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca etc.
  
Activitatea a constat în orientarea profesională a elevilor din claselor a IX-a şi XI-a după modelul german la 3 profesii solicitate pe piața muncii: bucătar, frizer, manichiuristă.
  Orientare profesională a inclus următoarele activități:
-         familiarizarea cu profesiile enumerate mai sus;
-         participarea tinerilor la activități practice pentru fiecare profesie în parte;
-         posibilitatea participanţilor de a-și testa abilitățile personale la profesiile prezentate;
-         degustarea produselor de patiserie
     
      Asociaţia Obştească Insula Speranţelor a fost prima şi unica organizaţie din Republica Moldova care a efectuat socializarea tinerilor socialmente vulnerabili prin educaţie. Beneficiarii asociaţiei sunt: adolescenţi şi tineri din segmente dezavantajate, orfani, persoane adulte cu statut de şomer, victim ale traficului de fiinţe umane, persoane cu disabilităţi, ex-deţinuţi şi persoane condamnate. Insula Speranţelor este una din instituţiile unde se instruiesc şomerii, şansele de angajare al acestora fiind foarte înalte, deoarece profesiile sunt solicitate pe piaţa muncii.