Activităţi din teritoriu: Târgul locurilor de muncă desfăşurat la AOFM Chişinău

La 23 septembrie 2015, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a municipiului Chişinău a organizat Târgul locurilor de munca la care au participat 26 de agenţi economici cu peste 400 de locuri de vacante: „Star Legal Consulting” SRL; „Vion Impex” SRL; ICS „Yopesco” SRL; „Standelev” SRL; „NeoMatrix” SRL; „Fidesco” SRL; OMF „Microinvest” SRL, etc. La eveniment a fost prezent şi Centrul de instruiri SYSLAB Chişinău.
 
Târgul a avut cca 500 de vizitatori care au beneficiat de posibilitatea de a negocia direct cu angajatorii condiţiile posturilor de munca, inclusiv să depună CV-ul la cele pe care le-au considerat corespunzătoare sau chiar să fie invitaţi la un interviu de angajare. Ambele părţi au dus conversaţii active şi productive, fiind mulţumiţi de organizarea acestui eveniment care s-a dovedit a fi o metodă mai rapidă şi mai eficientă în căutarea angajatului/angajatorului potrivit.
 
Persoanele aflate în căutarea unui post de munca au fost informate şi despre desfăşurarea în perioada 23-28 septembrie a Târgului on-line al locurilor de munca în domeniul comerţului pe platforma www.e-angajare.md. Cei interesaţi au folosit posturile de autoinformare pentru accesarea platformei date şi vizualizarea ofertelor. Specialiştii Agenţiei au oferit consultaţii şi alte informaţii din domeniul ocupării forţei de munca.
 
Vizitatorii târgului au rămas plăcut impresionaţi de varietatea ofertelor de munca şi au sugerat să fie organizate cât mai des asemenea activităţi. Totodată, și agenţii economici au considerat târgul un eveniment binevenit prin intermediul căruia întâlnesc nu doar „viitorul angajat”, dar şi alţi agenţi economici din acelaşi domeniu de activitate cu care au posibilitatea să se cunoască mai bine, să facă schimb de opinii sau experienţă: „Un eveniment bine organizat. Agenții economici au înaintat ofertele la un nivel înalt.” (NeoMatrix SRL); „Organizarea și desfășurarea târgului a fost la un nivel bun.” (Dina-Cociug SRL).
 
Sperăm ca aprecierile participanţilor să se reflecte în numărul cât mai mare a persoanelor angajate în câmpul muncii. Informaţia privind angajarea persoanelor potrivite va fi prezentată ulterior.
 
Amintim, că în perioada 23-28 septembrie se desfăşoară Târgul on-line al locurilor de munca, ediția a VII-a, cu genericul „Locuri de munca în domeniul comerţului”, disponibil pe www.e-angajare.md. Vizitatorii pot accesa, în timp real, din orice colț al lumii, aproximativ 1000 locuri vacante, cu condiţii atractive de munca de la cei 125 angajatori din Republica Moldova înregistraţi pînă acum. Ofertele locurilor vacante se referă la poziţiile: agent comerţ, casier, manager în comerţ/vînzări, manager marketing şi vînzări, reprezentant comercial, vînzător, etc.