Comunicat cu privire la încheierea acordului de colaborare încheiat între Asociația Obștească pentru Tineret "MOLDSOLIDARITATE" și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă

În vederea consolidării parteneriatelor pe piaţa muncii în domeniul incluziunii persoanelor de etnie romă, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca (ANOFM) a încheiat un Acord de colaborare cu Asociaţia Obștească pentru Tineret „MOLDSOLIDARITATE”.
 
Acordul prevede colaborarea în implementarea comună a activităţilor ce ţin de promovarea drepturilor fetelor și femeilor rome privind accesul la instruiri profesionale și angajarea în cîmpul muncii. Colaborarea se va axa pe activități, schimb de experiență și promovarea incluziunii profesionale a femeilor rome din comunitate.
 
Obiectivul Acordului este organizarea unor instruiri în scopul dezvoltării capacităților femeilor și fetelor rome ce țin de orientarea profesională; informarea și consilierea profesională, acordarea de suport femeilor și fetelor rome în antrenarea la cursuri de formare profesională și angajarea în cîmpul muncii, realizarea schimbului de experienţă şi bune practici în domeniul orientării vocaţionale şi dezvoltarea carierei pentru femeile şi fetele rome. Printre beneficiare se vor regăsi fete și femei rome din mun. Bălți, r. Hâncești și r. Râșcani.