Comunicat privind rezultatele Târgului on-line al locurilor de muncă „Locuri de muncă pentru Tineret”

În perioada 27 – 31 mai 2016 Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) a desfășurat cea de a noua ediție a Târgului on-line al locurilor de munca cu genericul „Locuri de munca pentru Tineret”. La această ediție au participat 198 de companii care au promovat peste 3700 oportunități de angajare în domenii precum: comerț, medicină, management, inginerie, învățământ, industrie ușoară, servicii etc.
Timp de cinci zile, platforma www.e-angajare.md a oferit posibilitate persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, inclusiv tinerilor sau absolvenților, care nu au experiență de munca, să cunoască solicitările actuale ale angajatorilor, iar angajatorii din 30 de zone ale țării care au participat la eveniment au utilizat un instrument modern de recrutare a personalului și au avut șansa de a selecta rapid angajați din rândurile persoanelor care au aplicat CV-ul pentru un loc de munca.
Locurile de munca expuse pe www.e-angajare.md au fost disponibile pentru aplicare până la 31 mai, inclusiv, și s-au referit la pozițiile medic (diverse specializări), contabil, inginer (electronist, programator, mecanic), manager în diferite ramuri (marketing, vânzări, producere, resurse umane), profesor (informatică, matematică, limbi moderne ș.a.), casier în sala de comerț, tehnolog, chelner, conducător auto, mașinist, cusător, tehnolog, vânzător etc.  
Pe parcursul târgului, platforma www.e-angajare.md a fost accesată de circa 1200 ori. Evenimentul a interesat peste 800 de vizitatori (65% au fost utilizatori noi) din 19 țări printre care se numără: România, Marea Britanie, Rusia, Franța, SUA, Italia, Belgia, Irlanda ș.a. Au aplicat pentru posturile vacante expuse de angajatori 72 persoane, opțiunea acestora fiind mai ales pentru pozițiile de casier în sala de comerț (ICS „Vistarcom” SRL), contabil („Vitra” SRL), manager (Biroul juridic „Just Consult”), operator ghișeu bancă (BC „Victoriabank” SA), administrator („Creator Iu. Borș” SRL), agent vânzări („Pro Imobil Grup” SRL), casier („Metrou Cash & Carry Moldova” SRL), consultant vânzări („StarNet Soluții” SRL), cusător industria ușoară (Fabrica de confecții „Ionel” SA), junior Java developer („DAAC System Integrator”), manager marketing și vânzări („Arax Impex” SRL) etc.
Important, că accesând în continuare portalul www.angajat.md, persoanele aflate în căutarea unui loc de munca pot găsi informația referitor la locurile de munca vacante înregistrate de către agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de munca, inclusiv ofertele care nu au fost ocupate pe perioada desfășurării Târgului on-line și pot aplica în continuare pentru un job potrivit.
ANOFM în comun cu agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de munca și cu partenerii vor organiza în continuare târguri on-line ale locurilor de munca, având în vedere interesul manifestat din partea angajatorilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca. De la începutul anului 2016 ANOFM a organizat în total 2 târguri on-line ale locurilor de munca, platforma www.e-angajare.md fiind accesată de peste 12400 de ori de circa 10000 de persoane, inclusiv în perioada în care nu au fost active Târguri on-line.