Comunicat informativ: Instruirea primară a punctelor de contact pentru migranţii reveniţi

În perioada 13-15 iulie 2016 se desfăşoară instruirea primară a persoanelor de contact pentru migranţii reveniţi din cadrul AOFM/ANOFM. Persoanele responsabile pentru reintegrarea migranţilor din 10 Agenţii Teritoriale pentru Ocupare a Forţei de Munca (Chişinău, Bălţi, Cahul, Căuşeni, Edineţ, Hînceşti, Orhei, Soroca, Ungheni, UTA Găgăuzia) învaţă cum să comunice mai eficient şi să deservească mai calitativ migranţii moldoveni reveniţi acasă.
 
Astfel, pe parcursul a trei zile, participanţii vor fi iniţiaţi în specificul fenomenului migraţiei în Moldova, vor afla care este profilul migrantului revenit,  şi vor fi familiarizaţi cu cadrul normativ şi legislativ în domeniul migraţiei din ţară. Mai mult ca atît, cei prezenţi vor învaţa cum să comunice mai eficient cu migranţii reveniţi, cum să utilizeze reţelele sociale pentru a interacţiona mai bine cu beneficiarii lor, şi care sunt etapele pentru organizarea seminarelor şi evenimente cu şi pentru migranţii reîntorşi.
 
Aceasta este prima instruire a persoanelor din ATOFM responsabile pentru reintegrarea migranţilor reîntorşi, desfăşurată în cadrul Proiectului Migraţie şi Dezvoltare Locală (MiDL), implementat de PNUD, cu suportul financiar al al Agentiei Elvetiene pentru Dezvoltare si Cooperare.