COMUNICAT INFORMATIV: ANOFM/ AOFM Chişinău au participat la „Târgul de Cariere”

 În perioada 19-20 septembrie, 2016, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca (ANOFM) în comun cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca mun. Chişinău (AOFM Chişinău) au participat la „Târgul de Cariere”  organizat de Compania „Kintaly” de consultanţă în resurse umane, care s-a desfăşurat în incinta Palatului Naţional „Nicolae Sulac” din municipiul Chişinău.
Scopul organizării Târgului a fost informarea cetăţenilor despre oportunităţile de stagii, voluntariat şi posibilitatea de a comunica cu potenţiali angajatori care şi-au expus ofertele de angajare, ce va facilita integrarea socio-profesională a acestora.
La eveniment au participat cca. 40 de companii şi organizaţii din diferite domenii de activitate ale economiei naţionale (industria alimentară, servicii, transport, sistemul bancar, ş.a.)  care şi-au expus ofertele de munca  pentru diferite categorii sociale: persoane aflate în căutarea unui loc de munca, persoane angajate, dar care doresc să-şi schimbe locul de munca, candidaţi cu experienţă profesională, tineri specialişti sau cei care nu deţin o profesie/meserie. De asemenea, în cadrul Târgului vizitatorii au beneficiat de informaţii  privind oportunităţile  de stagii, cursuri şi voluntariat.
Printre companiile care au declarate oferte de munca şi în baza de date a ANOFM sunt: Mobias Banca, „magenta consulting NG”, „Linella” SRL, Metro Cash&Carry, Green Hills/Velmart, ProCredit Bank. Deasemenea, printre participanţi au fost şi organizaţii cu scop de a oferi cetăţenilor instruiri: Syslab Chişinău Center, HR Consulting, American Learning center, Hello Careere. Totodată, au fost prezente şi asociaţii care propuneau tinerilor activităţi de voluntariat, ca exemplu: AIESEC Chişinău, BEST Chişinău.
S-a stabilit contacte cu diverse companii prin informarea acestora despre serviiciile gratuite ale ANOFM oferite angajatilor, ca exemplu: „JT International Luxembourg SA” în Moldova.
În cadrul Târgului Specialiştii ANOFM şi AOFM Chişinău au oferit vizitatorilor aflaţi în  căutarea unui loc de munca informaţii şi consultaţii în  domeniul pieţei muncii, tendinţele de pe piaţa muncii în anul 2016 în ceea ce priveşte specialităţile, profesiile/meseriile cele mai solicitate şi cele cu şanse reduse de angajare, modalităţile de căutare a unui loc de munca şi site-uri www.anofm.md, www.angajat.md. La dispoziţia acestora au fost puse diverse materiale informative despre serviciile prestate de ANOFM.
Prin intermediul interviurilor acordate de către reprezentantul ANOFM în mass media (Jurnal TV Ştiri, CTC Ştiri, Moldpres – Agenţia de Ştiri, precum şi reporterilor individuali, studenţi ai Facultăţii de „Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării” USM) au fost promovate serviciile prestate de ANOFM şi măsurile de ocupare a forţei de munca, oferite informaţii privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor.
ANOFM şi AOFM Chişinău pe parcursul a mai multor ani colaborează cu Compania         „Kintaly” de consultanţă în resurse umane şi participă la astfel de evenimente în scopul informării cetăţenilor despre serviciile prestate de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de munca, precum şi tendinţele de pe piaţa muncii.
          Această măsură activă pe piaţa muncii, rămâne a fi una deosebit de binevenită în contextul în care confruntă direct cererea şi oferta forţei de munca şi are ca scop satisfacerea atât a cererii cât şi a ofertei forţei de munca.
 
 
DIPO