Comunicat: Inaugurarea Centrul de Ghidare în Carieră în raionul Soroca

Astăzi, 27 septembrie 2016, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca în parteneriat cu Ministerul Educației și Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri a inaugurat Centrul de Ghidare în Carieră din raionul Soroca.
 
Scopul principal al Centrului este oferirea serviciilor de informare, consiliere și ghidare în carieră pentru a eficientiza procesul de integrare socio – economică și educațională a cetățenilor. Astfel, beneficiarii Centrului vor fi elevii, tinerii și persoanele care sunt în căutarea unui loc de munca în vederea explorării oportunităților pe piața forței de munca, diversității profesiilor/meseriilor, evaluarea propriilor aptitudini și capacități profesionale, precum și ghidarea profesională în vederea integrării socio-economice de succes.
 
La eveniment a participat Raisa Scai, viceministru Muncii Protecției Sociale și Familiei care a salutat deschiderea Centrului și angajații acestuia, accentuînd că astfel de centre vor spori gradul de angajare în câmpul muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, a elevilor din gimnazii și licee, prin identificarea oportunităților de integrare profesională sau educațională.
 
Dna Raisa Dogaru, directorul Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca a adus mulțumiri tuturor celor implicați întru realizarea acestui proiect care a prevăzut deschiderea Centrelor de Ghidare în Carieră în cele 3 regiuni ale ţării: centru, nord şi sud. ”Centrele au un scop nobil, comun de a informa tinerii cît mai devreme, ca aceștia să-și aleagă cariera în concordanță cu profesiile cerute pe piața forței de munca”.
 
Președintele raionului Soroca, Mihai Mîțu, prezent la eveniment a felicitat toți partenerii implicați în acest proiect, care împreună au contribuit la deschiderea Centrului de Ghidare în Carieră din nordul republicii, în orașul Soroca.
Vasile Baș, directorul Liceului Teoretic ”C. Stere” din Soroca a evidențiat faptul că” Între instituțiile de învățămînt și piața forței de munca este format un ”vacum” și datorită deschiderii Centrului de Ghidare în Carieră se va realiza o conexiune între aceste două.”
 
De menționat faptul că evenimentul de astăzi, se desfăşoară în concordanţă cu prevederile Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica  Moldova - Uniunea Europeană pentru anii 2014-2016, capitolele privind Ocuparea Forței de Munca, politica socială și egalitatea de șanse și Cooperarea în materie de învățământ, formare, multilingvism, tineret și sport și în contextul derulării activităților în cadrul proiectului „Reconceptualizarea orientării profesionale și consilierii în carieră” (REVOCC), finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și implementat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA).
  
Amintim că primul Centru de Ghidare în Carieră a fost inaugurat la data de 5 aprilie curent, în mun. Chişinău, sediul Secţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca sectorul Botanica. Tot în luna septembrie s-a deschis cel de-al doilea Centru de Ghidare în Carieră în raionul Cahul, în incinta Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca, a raionului Cahul.
 
Doritorii de a beneficia de consultanță și orientare în carieră se pot adresa la sediul Centrului de Ghidare în Carieră din  raionul  Soroca, str. V. Alecsandri, 2.