Seminarul de instruire cu genericul: „Standardele naţionale de control intern. Implementarea managementului riscurilor”

La 22 noiembrie 2016, în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca, cu suportul Direcţiei de armonizare a controlului financiar public intern din cadrul Ministerului Finanţelor al Republicii Moldova, s-a desfășurat seminarul de instruire cu genericul: „Standardele naţionale de control intern. Implementarea managementului riscurilor”.
 
Sesiunea a fost moderată de Viorica Pricop - şeful-adjunct al Direcţiei, şef serviciu de armonizare a auditului intern în sectorul public şi Cristina Scutelnic - consultant superior al Serviciul de armonizare a managementului financiar si controlului în sectorul public din cadrul aceleiaşi Direcţii. La seminar au participat șefii și șefii adjuncți ai direcțiilor/secțiilor din cadrul ANOFM, precum și șefii Agențiilor teritoriale.
 
Seminarul a avut drept scop dezvoltarea şi consolidarea capacităţilor managerilor în vederea implementării şi dezvoltării în ANOFM a sistemului de Management financiar şi control prin prisma Standardelor naţionale de control intern.
 
În cadrul seminarului s-au abordat aspectele şi oferite recomandări practice  privind implementarea Standardelor naţionale de control intern, cu accent pe implementarea managementului riscurilor, fiind oferite un şir de recomandări. Participanţii au fost implicaţi în activităţi practice aferente elaborării planului anual de acţiuni şi Registrului riscurilor.