Activitatea de proiectare a carierei în liceele din municipiul Chișinău, continuă

La data de 21 martie 2017, specialistul Centrului de Ghidare în Carieră Chişinău a desfăşurată la IP Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din comuna Ciorescu o sesiunea de infomare în cadrul unei ore de dirigenție cu elevii clasei a XII-a.
 
Elevii au beneficiat de o testare frontală cu ajutorul inventarului tipologic MBTI, au fost informați despre traseul educațional pe care îl pot parcurge, care sunt etapele proiectării carierii, unde și cum obțin o informație despre instuțiile de învățămînt din țară, care sunt reperele opțiunii profesionale, etc. Pe parcursul activităţii au avut loc discuții frontale, cît și activități practice de stabilire a unor obiective și identificare a resurselor proprii pentru o carieră de succes.  La final,  elevii au completat un model de plan de carieră și au trasat obiective pentru o durată scurtă de timp, toate aceste acţiuni fiind niște paşi concreţi pentru luarea unei decizii corecte referitor la opțiunile de carieră a fiecăruia.
 
De asemenea, s-a discutat despre servicile oferite de Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca a municipiului Chişinău, care sunt profesiile cele mai solicitate pe piața muncii din Republica Moldova conform Barometrului profesiilor,  cît și posibilitățile de formare profesională.
 
 Elevii au fost încurajați să se adreseze pentru testarea individuală a intereselor profesionale la Centrul de Ghidare în Carieră Chişinău.