Activități din teritoriu: Târgul locurilor de muncă, clubul muncii pentru şomerii fără profesie, integrarea în societate a persoanelor eliberate din detenție

AOFM Criuleni – Clubul Muncii pentru şomeri tineri fără profesie
Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca Criuleni  la data de  24 martie 2017 a organizat și desfășurat Clubul Muncii la care au participat 12 șomeri.
Scopul şedinţei a fost dezvoltarea aptitudinilor de angajare în câmpul muncii, alegerea corectă a unui job, precum şi familiarizarea cu legislaţia şi drepturile şomerilor.
 Participanții au fost familiarizaţi cu serviciile de informare şi orientare profesională ce include: informarea şomerilor despre  profesiile cele mai solicitate pe piaţa muncii şi orientarea acestora spre studii.
S-a discutat despre serviciile de protecţie socială în caz de şomaj, sursele de informare privind oferta forţei de munca, serviciile de stimulare a ocupării forţei de munca. Şomerii au fost antrenaţi la întocmirea CV-ului, unei scrisori de intenţie, fiind informaţi despre modul de întocmire a acestora precum şi cerinţele de elaborare.
Specialiştii AOFM au informat şomerii despre cererea şi oferta de pe piaţa forţei de munca din raionul Criuleni, fiind prezentate locurile de munca.
Participanții la ședință au fost familiarizați despre resursele web: portalul  www.angajat.mdşi www.e-angajare.md
Informăm că de la începutul anului 2017, în baza de date a Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) au fost înregistrați 13.0 mii șomeri, din care 5.4 mii șomeri sunt fără calificare. Agențiile teritoriale în comun cu ANOFM depun toate eforturile de a-i informa privind căutarea unui loc de munca și urmarea unui curs de instruire.
 
AOFM Cantemir a organizat și desfășurat Târgul locurilor de munca
La  data de 16 martie 2017,  Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca a  organizat și desfășurat ”Târgul locurilor de munca”, o măsură ce are ca scop sporirea transparenței pe piața locurilor de munca si a vizibilității serviciilor prestate.
La eveniment au fost invitați și au participat  12 agenți economici: SRL ”Ceteronis”, Inspectoratul de Poliție, Poliția de Frontieră, reprezentanții filialei  FINCOMBANC, SRL”Varos-pan”, ”CAP”, ”Glia’’, SRL ”Confintur”, IMSP Spitalul Raional Cantemir, Direcția agricultură și economie, ”Agroinform”, ”Tricon” or.Cahul, represent.comb.didactic SA ”Mariana”, Inspecția Muncii.
Persoanele în căutarea unui loc de munca, participante la Târg au fost în număr de 147.
În perioada de pregătire pentru desfășurarea târgului, în rezultatul conlucrării cu agenții economici și ofertelor declarate la AOFM Cantemir au fost înregistrate 96 locuri vacante.
 
AOFM Cahul - Ședință comună de lucru cu genericul "Integrarea în societate a persoanelor eliberate din detenție"
Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca a raionului Cahul  în comun cu Biroul de Probațiune Cahul, la  data de 21 martie 2017 au avut o ședință comună de lucru privind integrarea persoanelor eliberate din detenție în societate. 
 În cadrul activității s-au discutat dificultățile cu care se confruntă persoanele eliberate din detenție, integrarea acestora în societate, localitate și în familie, la fel s-a vorbit despre soluțiile și acțiunile care trebuie să fie întreprinse de fiecare deținut la eliberare.
S-au accentuat posibilitățile care sunt oferite de către fiecare instituție, pașii necesari care trebuie să fie urmați de către foștii deținuți pentru ca aceștia să se integreze cu succes și anume prin angajarea în câmpul muncii, stabilirea locului de trai permanent. 
La fel, s-a vorbit despre necesitatea implicării în acordarea serviciilor calitative și la timp a angajaților instituțiilor respective pentru a fi evitate cazurile în care persoanele, foste deținute, din lipsa sprijinului si a surselor financiare, comit infracțiuni repetat.
Participanții evenimentului au fost informați despre serviciile AOFM și a Biroului de Probațiune, posibilitatea urmării cursurilor gratuite de formare profesională, modul de desfăşurare şi structura organizatorică a acestora, și dreptul persoanelor eliberate din detenție la alocația pentru integrare și reintegrare profesională, poliță de asigurare medicală gratuită.