Comunicatul informativ privind desfășurarea Campaniei de vizite la agenții economici

Ești agent economic, ai locuri de munca libere și ești în căutare de personal? Agenția Natională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) organizează în perioada 10-28 aprilie 2017 Campania de vizite la agenții economici cu sloganul „Aveți oferte de munca și căutați personal? Noi Vă putem ajuta!”.
 
Scopul principal al Campaniei constă în dezvoltarea și stabilirea de noi parteneriate pe piața muncii, identificarea locurilor de munca libere în teritoriu și sporirea nivelului de angajare a șomerilor în câmpul muncii. Prin intermediul Campaniei angajatorii vor fi informați despre serviciile prestate de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de munca (AOFM), canalele de informare și recrutare on-line administrate de ANOFM: site-ul www.anofm.md, portalul www.angaiat.md, platforma târgului on-line www.e-angaiare.md. Totodată, unul dintre scopurile campaniei este sensibilizarea angajatorilor la problemele din teritoriu în domeniul ocupării forței de munca, inclusiv la angajarea persoanelor din grupurile vulnerabile, dar și informarea agenților economici despre posibilitatea de a participa la târgurile locurilor de munca, inclusiv târguri on-line și forumurile profesiilor /meseriilor, care vor fi organizate în luna mai curent.
 
Pe parcursul Campaniei, AOFM vor organiza seminare informative cu agenți economici din teritoriu, mese rotunde sau ședinte de lucru pentru a iniția și consolida parteneriate cu unul dintre cei mai importanți actori pe piața muncii - angajatorul.