Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova au semnat un acord de colaborare

La data de 30 martie 2018 Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCIRM),  au semnat un acord de colaborare, în scopul edificării și dezvoltării unui parteneriat continuu și eficient în vederea realizării politicilor pe piața muncii.
 
Părțile își propun să organizeze în comun activități de informare și consultare a agenților economici privind oportunitățile oferite pe piața muncii, să înregistreze locurile de munca vacante declarate de agenții economici, membri ai CCIRM, cît și vor acorda suport în preselecţia şi repartizarea candidaţilor potriviți la locurile de munca vacante declarate. 
 
Părțile vor organiza și participa în comun la diferite măsuri active: seminare, mese rotunde, conferințe, târguri ale locurilor de munca, inclusiv la cele on-line etc.
 
CCIRM, ANOFM, agențiile  teritoriale pentru ocuparea forței de munca și Centrele de Ghidare în Carieră vor presta serviciilor de ghidare în carieră a tinerilor și vor participa în activități de elaborare a studiilor și sondajelor, cercetărilor pe piața muncii.
 
La fel, acordul de colaborare va oferi posibilitatea de a identifica și informa persoanele aflate în căutarea unui loc de munca care intenționează să lanseze o activitate de antreprenoriat despre posibilitatea de a beneficia de suportul CCIRM în pregătirea planurilor de afaceri.