Istoria de succes a Svetlanei, 36 ani, revenită din Federaţia Rusă

Părinţii Svetlanei activează de circa zece ani în Federaţia Rusă. Între timp şi soţul Svetlanei a emigrat în Rusia pentru ameliorarea situaţiei financiare familiale. Deoarece soţul şi părinţii erau angajaţi oficial peste hotare, Svetlana a decis să urmeze familia, emigrând împreună cu fiul de 10 ani. În Federaţia Rusă Svetlana a activat doar câteva luni în calitate de vânzător-consultant. Din motive de sănătate ea a revenit acasă. Şi soţul Svetlanei s-a întors în Moldova, el şi-a deschis o mică afacere.

„Am plecat intr-o ţară străină cu mari emoţii, în special pentru fiul minor, care urma să se încadreze la o scoală nouă, colegi noi, profesori noi. Simţeam o mare durere în suflet din cauză că am lăsat casa, prietenii, am scos fiul din colectivul şcolar”, zice Svetlana.

Fiind o persoana informată, după revenire, ea s-a adresat în decembrie 2017 la AOFM Drochia pentru a beneficia de serviciile acordate de agenţie. Folosind poliţa medicală ea a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, a urmat un curs de reabilitare medicală. Svetlana era o şomeră activă, se prezentă la toate măsurile  organizate de agenţie. Când i-a fost eliberată dispoziţia de angajare la S.A. „GALAS”  (companie de asigurări)  în calitate de operator la introducerea datelor, ea a contactat imediat angajatorul. În rezultat, la 01.08.2018 Svetlana s-a angajat și este fericită alături de cei dragi pe meleagurile natale.