ANOFM participă la Zilele Diasporei în Republica Moldova

În perioada 17-18 august 2018, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat organizează Zilele Diasporei în Republica Moldova, sub patronajul Guvernului.
Pe durata evenimentului, BRD împreună cu instituțiile partenere, se vor desfășura mai multe activități la care membrii diasporei sunt invitați să participe.
 
Astfel, în cadrul Zilelor Diasporei, astăzi, 17 august se desfășoară Congresul Diasporei, ediția a VIII-a, care se organizează o data la doi ani. Lucrările Congresului au loc la Palatul Republicii. Congresul Diasporei oferă platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară, dar și impactul politicilor elaborate de Guvern asupra diasporei.
 
Conform agendei de lucru, în cadrul atelierului tematic „Securitatea socială a migranților”, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, va prezenta serviciile și măsurile de ocupare pe piața muncii. În cadrul atelierului, reprezentanții Diasporei vor fi informați privind acordurile în domeniul securității sociale, serviciile și măsurile de ocupare a forței de munca, situația pe piața muncii din țară, locurile de munca libere declarate de angajatori.