Circa 370 locuri de muncă au fost prezentate în cadrul unui tîrg al locurilor de muncă desfășurat de AOFM Cahul

La 20 septembrie 2018, în incinta  Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca a raionului Cahul a fost organizat Târgul Locurilor de Munca pentru șomerii în căutarea unui loc de munca.
 
Scopul Târgului este de a oferi celor interesați diverse informații, consultații în domeniul ocupării forței de munca, precum și posibilitatea celor care solicită forța de munca și celor care oferă locuri de munca de a se întâlni direct și a negocia angajarea și suplinirea posturilor vacante.
 
Obiectivul  propus împreună cu angajatorii a fost selectarea persoanei potrivite la locul potrivit.
 
La eveniment au participat 11 agenți economici din diferite ramuri ca: industrie prelucrătoare SA CahulPan, SA Bere-Unitanc, în industria textilă SATricon, ICS Laboratorul Tessile Mol SRL și altele cum ar fi ÎCS DRA.. SRL, SRL Cahul Gaz, Școala Profesională nr.1, Școala Profesională nr.2 ș.a.
 
Au fost prezentate 378 locuri de munca vacante.
 
Târgul a fost deschis de către șefa AOFM Cahul, dna Evghenia Sarsaman  apoi li s-a oferit cuvânul agenților economici prezenți la târg care au prezentat ofertele de munca disponibile și condițiile de ocupare a lor.
 
La Târg au fost prezenți 51 șomeri în căutarea unui loc de munca, în urma negocierii cu agenții economici au fost selectați circa 18 persoane cu scopul angajării în câmpul muncii.
 
La finele activității, specialiștii Agenției pentru Ocuparea  Forței de Munca au acordat consultații și informații privind integrarea pe piața forței de munca și au pus la dispoziția participanților diverse pliante, buclete și materiale informative privind serviciile prestate pe piața muncii. Au fost acordate informații privind locurile de munca libere înregistrate atât în baza de date a agenției, cât și de pe site-urile web utile