La ANOFM se află în misiune, expertul ILO privind implementarea procedurilor la Legea nr. 105 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă şi asigurarea de șomaj

În perioada 26-28 noiembrie 2018, la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM), se află în misiune expertul ILO, Valii Corbanese, care va instrui colaboratorii ANOFM privind elaborarea ghidului pentru specialiștii ANOFM pentru o mai bună implementare a procedurilor la Legea nr. 105 cu privire la promovarea ocupării forței de munca şi asigurarea de șomaj.
 
ANOFM a participat la elaborarea noii Legi cu privire la promovarea ocupării forței de munca, concept elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Social. La fel, ANOFM a fost gazda experților Organizației Internationale a Muncii (OIM) pentru a elabora un plan strategic de modernizare a Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca. Reformarea instituției se impune în contextul implementării Legii nr. 105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forței de munca și asigurare de șomaj, care va intra în vigoare în luna februarie 2019.