Rezultatele privind activitățile realizate în cadrul Zilei ușilor deschise la Subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, în contextul marcării a 28 ani de la crearea Serviciului public de ocupare din Republica Moldova

Agenţia Națională pentru Ocuparea Forţei de Munca (ANOFM) împreună cu structurile sale teritoriale a organizat la data de 18 februarie 2019, Ziua ușilor deschise, în contextul marcării a 28 ani de la crearea Serviciului public de ocupare din Republica Moldova.
 
Evenimentul a avut ca scop sensibilizarea societății privind rolul ANOFM ca prestator de servicii gratuite pe piața muncii persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca și angajatorilor, inclusiv informarea despre serviciile prestate și măsurile de ocupare a forței de munca implementate de către ANOFM și subdiviziunile teritoriale, aspecte ale noii Legi cu privire la promovarea ocupării forţei de munca și asigurarea de șomaj.
 
În acest context, ANOFM și subdiviziunile sale teritoriale au organizat activităţi de informare despre serviciile prestate și măsurile de ocupare a forței de munca implementate, la care au avut ocazia să participe persoane aflate în căutarea unui loc de munca, angajatori, tineri, elevi/studenţi, vizitatori interesați, mass-media.
 
Au fost desfășurate seminare de informare privind serviciile prestate și aspecte ale noii Legi cu privire la promovarea ocupării forţei de munca și asigurarea de șomaj la care au participat circa 830 de persoane.
 
STO au organizat activități de activitate de ghidare în carieră,  inclusiv aplicația mobilă SLM (Surfing Labour Market), activități de recrutare a personalului pentru agenții economici, la care au participat peste 430 persoane. Agenții economici au venit cu o ofertă de peste 550 locuri vacante.
 
Pentru tineri au fost desfășurate activități de ghidare în carieră cu diverse tematici „Un pas spre o carieră de succes”, „Tineri activi - societate prosperă”, cît și prezentarea instrumentelor on-line de căutare a unui loc de munca, gestionate de ANOFM.
 
Peste 950 persoane au vizitat birourile STO și au discutat direct cu angajații, au făcut cunoştinţă cu specificul muncii care o desfăşoară, aceștia oferindu-le răspunsuri la întrebările solicitate, inclusiv au fost efectuate consultaţii individuale.
 
La fel, 480 de vizitatorii, cât și reprezentanți ai mass-media locale au avut posibilitate să adreseze întrebări direct șefilor STO.
 
Toate activităţile desfăşurate de ANOFM și STO pe parcursul evenimentului au fost reflectate de mass-media locală și națională (TV, radio, portal, ziare).