Comunicat cu privire la lansarea proiectului „Sprijinirea participării economice a tinerilor excluși din Republica Moldova-STEP UP”

La data de 9 iulie curent a avut loc evenimentul de lansare a proiectului „Sprijinirea participării economice a tinerilor excluși din Republica Moldova-STEP UP” la care a participat Dna Raisa Dogaru, director ANOFM.
Proiectul este realizat de către organizația non-guvernamentală INVENTO în 3 regiuni ale țării, cu suportul acordat prin grant de către Ambasada SUA la Chișinău. Premisele acestui proiect derivă din necesitățile de incluziune social - economică a tinerilor marginalizați din 3 regiuni - Bălți, Anenii Noi și Cahul care înregistrează un înalt grad de excluziune. Grupul țintă al proiectului sînt tinerele din mediul rural, aflate în categoria NEET-nici în cîmpul muncii, nici în educație.
Astfel, 3 subdiviziuni teritoriale ale Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca – STOFM Bălți, STOFM Anenii Noi și STOFM Cahul vor iniția colaborarea cu proiectul dat în vederea integrării economice prin ocuparea unui post de munca sau crearea propriei afaceri. Prin intermediul acestui proiect se dorește dezvoltarea și sporirea abilităților economice, a spiritului antreprenorial al tinerilor marginalizați socal-economic.
Scopul evenimentului este de a informa un număr cît mai mare de instituții despre inițiativa propusă, de a anticipa rezultatele, activitățile, impedimentele și oportunitățile.