Șefii subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă își vor îmbunătăți abilitățile manageriale în cadrul unui atelier de lucru

În scopul consolidării abilităților manageriale, în perioada 26-27 septembrie, șefii Subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de munca participă la atelierul de lucru cu genericul „Introducere în aspecte de management instituţional” organizat în cadrul Școlii Migrației Forței de Munca.
 
Evenimentul a fost deschis de către Zina Adam, coordonator Proiectul MIDL și Raisa Dogaru, director ANOFM. Dna Dogaru a subliniat faptul că succesul unei organizații depinde de managementul efectiv, iar dezvoltarea abilităților și implementarea diverselor stiluri de management însușite în cadrul atelierului va oferi instituției noastre mai multă valoare, iar șefilor STOFM dezvoltare profesională datorită experienței acumulate.
 
Participanții vor însuși aspecte privind cultura și  organizaţională, factorii de influenţă ai culturii organizaţionale, management şi leadership, stiluri de leadership, rolul liderului în formarea şi sudarea echipei, managementul organizării şedinţelor, lucrul în echipă şi eficienţa organizaţională, comunicarea eficientă şi stabilirea rolurilor în comunicarea cu agenţii economici și stabilirea noilor parteneriate pe piaţa forţei de munca.
 
Pe lângă cunoștințele teoretice, șefii STOFM vor avea parte de exerciții practice privind  gestionarea situaţiilor de stres şi consolidare a echipei, identificarea personalității angajatului și implicarea în elaborarea unui studiu cu emigranţi reîntorşi şi potenţiali migranţi.
 
Informăm că evenimentul este organizat de către Proiectul Migraţie şi Dezvoltare Locală (MIDL) implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.