Atelier de instruire: aplicarea prevederilor Legii nr. 105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă şi asigurare de şomaj

În vederea îmbunătăţirii cunoştinţelor și sporirii competenţelor în aplicarea prevederilor Legii nr. 105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de munca şi asigurare de şomaj, astăzi, 3 martie, se desfășoară seminarul de instruire a șefilor și specialiştilor subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forţei de munca (STOFM) responsabili de implementarea măsurilor de subvenţionare.
 
Participanții vor fi instruiți privind Procedura de subvenţionare a locurilor de munca (Anexa nr.5 la Hotărârea Guvernului 1276/2018); Procedura de acordare a subvenţiilor pentru crearea sau adaptarea locurilor de munca pentru persoanele cu dizabilităţi (Anexa nr.6 la Hotărârea Guvernului 1276/2018); aspecte privind procesele de plată a subvenţiilor aferente art.36 şi art.38 al Legii 105/2018 și aspecte practice privind funcţionalităţile sistemului informaţional automatizat „Piaţa Muncii”, destinat automatizării procedurilor de subvenţionare.
 
Formatorii seminarului sunt reprezentanții Direcției implementarea politicii de ocupare; Direcției tehnologii informaționale și Direcţiei planificare bugetară, evidenţă contabilă şi plăţi din cadrul Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca.
 
La final, șefii STOFM vor fi instruiți de către Centrul de instruire în domeniul relaţiilor de munca la compartimentul securitate şi sănătate în munca Nivel 1, cu eliberarea certificatelor SSM nivel 1.