ANOFM continuă restricționarea procesului de accesare a serviciilor oferite

În temeiul prevederilor Hotărârii Comisiei Nationale Extraordinare de Sănătate Publică nr.7 din 13 martie 2020 privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, Hotărârii nr. 9 din 15 martie 2020 privind evoluţia situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID-19, Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova din 17 martie 2020 privind declararea stării de urgență, precum și întru asigurarea securității și protecției sănătății angajaților și beneficiarilor Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM), informăm despre restricţionarea accesul persoanelor în incinta subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de munca, pînă la 15 mai, curent. Vor fi deserviţi doar cetăţenii care depun cereri de înregistrare cu statut de șomer pentru asigurarea protecției sociale.
 
Atenționăm, persoanele care s-au aflat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19 și cele care s-au întors de peste hotarele Republicii Moldova să respecte măsurile și regulile de comportament privind autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile.
 
De asemenea, va fi asigurată respectarea Hotărârii nr. 9 din 15 martie 2020 privind evoluţia situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID-19 prin care entităţile prestatoare de servicii publice şi private sunt obligate să organizeze şi să asigure un regim fluidizat de acces al persoanelor în locurile de prestare a serviciilor, care nu va admite încălcarea distanţei sociale.
 
Rugăm, pană la data de 15 mai, curent, pentru concretizarea și soluţionarea diverselor probleme, întrebări referitoare la înregistrarea cu statut de șomer, oferirea unui loc de munca, înmatricularea la cursuri de formare profesională, stabilirea şi plata ajutorului de șomaj, mai întâi apelați telefonic de luni pînă vineri, orele 08:00-17:00 la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de munca din raionul și municipiul în a cărei rază teritorială aveți domiciliul sau reședința,contactele le găsiți accesând http://anofm.md/network/agency sau la Centrul de Apel al ANOFM la numărul de tel. 080001000, de luni până vineri, orele 08:00-17:00, apel gratuit de pe telefonul fix, din orice localitate a Republicii Moldova, unde veți primi toate informațiile și consultațiile necesare.
 
Informaţii utile pentru persoanele care caută un loc de munca despre posibilităţile de angajare, măsuri de ocupare a forței de munca, locurile vacante pe piaţa muncii şi condiţiile de ocupare ale acestora sunt publicate pe portalul www.angajat.md și site-ul www.anofm.md.
 
Totodată, pentru minimizarea riscului răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), sediile subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de munca sunt asigurate cu măsuri de protecție a igienei, iar ANOFM vine cu un nou apel de a respecta măsurile de precauție, cât și recomandările Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova: http://bit.ly/2U0mNOp.

 Lista telefoanelor de contact  a subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de munca

Vă mulțumim pentru înțelegere!
 
             Conducerea Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca