Guvernul Elveției și PNUD Moldova asigură protecția securității și sănătății în muncă a angajaților ANOFM în prevenirea răspândirii noului coronavirus

Biroul de Cooperare al Elveției, în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova susțin măsurile urgente de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 în cadrul Agenției Nationale și celor 35 de subdiviziuni teritoriale pentru ocuparea forței de munca. În contextul situației epidemiologice din țară și apariției riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus, angajații instituției au fost asigurați cu măsuri de protecție a igienei. Un lot de 5000 perechi de mănuși, peste 400 litri de dezinfectant, 400 de viziere, precum și 40 de termometre pentru monitorizarea temperaturii la distanță a fost distribuit în toate subdiviziunile teritoriale.
 
Toate acestea au fost achiziționate cu suportul Guvernului Elveției și PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.
 
Echipamentul de bază primit va ajuta la protecția angajaților STOFM care oferă prompt servicii atât de necesare în această perioadă dificilă, avînd în vedere procesul examinării și soluționării cererilor cetățenilor pentru stabilirea dreptului la ajutor de șomaj, oferit în scopul susținerii populației fără un loc de munca în perioada stării de urgență.
 
ANOFM își exprimă recunoștința pentru sprijinul oferit de Guvernul Elveției și echipa PNUD Moldova, în contextul prevenirii pandemiei.
 
Informăm, că în scopul minimizării riscului răspândirii infecției cu noul coronavirus (COVID-19) în perioada stării de urgență, orice suport informațional în domeniul ocupării forței de munca, este oferit doar la distanță, prin intermediul liniilor telefonice și adreselor electronice (e-mail) ale STOFM, de luni până vineri, orele 7:30-16:00, pauză 12:00-12:30 sau la Centrul de apel al Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca 0 8000 1000. Accesul la sediile STOFM este restricționat.