Comunicat informativ privind rezultatele Târgului online „Locuri de muncă în Moldova”, desfășurat în perioada 08-15 iunie 2020

În perioada 08-15 iunie 2020, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM), a desfășurat Târgul online al locurilor de munca, ediția a XVIII-a, cu tematica „Locuri de munca în Moldova”, disponibil pe platforma: www.e-angajare.md.
 
Adaptându-ne contextului actual în care ne aflăm și distanței pe care trebuie să o păstrăm, ne-am propus organizarea și desfășurarea unui târg online, în scopul promovării locurilor de munca vacante din întreaga țară. Astfel, am oferit companiilor posibilități de recrutare electronice, iar persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, inclusiv persoane reîntoarse de peste hotare, posibilitatea aplicării online și în timp real la posturile de munca disponibile în Republica Moldova.

La această ediție a târgului online au participat peste 150 companii din toată republica cu peste 2700 oferte de munca din diferite domenii de activitate precum industria prelucrătoare, sănătate și asistență socială, servicii de transport, comerț cu ridicata și amănuntul, administrare publică și apărare, etc.
 
În perioada 08-15 iunie, portalul www.e-angajare.md a înregistrat peste 10 mii de accesări din 45 de țări, cele mai multe fiind din: R. Moldova, Japonia, SUA, România, Rusia, Coreea de Sud, Germania, Marea Britanie, Italia, Franța etc.  Mii de persoane  au analizat ofertele de munca, cerințele de ocupare, salariul etc, unde au avut posibilitatea de a expedia CV-uri către angajatori, sau de a contacta direct angajatorii.
 

Pe lângă recrutarea online, persoanele interesate avut ocazia de a participa la prezentări tematice desfășurate pe platforma Zoom sau de a urmări live pe pagina de facebook a ANOFM. Reprezentanții ANOFM au împărtășit informații și au oferit răspunsuri cu privire la angajarea în câmpul muncii, angajarea online prin intermediul platformelor web gestionate de ANOFM; elaborarea instrumentelor de marketing personal, cum ne prezentăm cu succes la interviul de angajare, măsurile de ocupare oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca /șomeri, sprijinul oferit angajatorilor de către ANOFM, reglementări privind migrația de munca legală.
 
Evenimentul a fost susținut de proiectul PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Guvernul Elveției. 

Pentru mai multe informații privind piața muncii, contactați Centrul de apel al ANOFM: 0 8000 1000 și subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de munca (lista de contacte se anexează).