ANOFM a participat la webinarul privind sistemul învățământului profesional tehnic din Moldova, organizat de Fundația Europeană pentru Instruire

La data de 30 iunie 2020, Raisa Dogaru, director Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) și reprezentanții Observatorului pieței muncii din cadrul ANOFM au participat la webinarul „Lucrăm împreună la buna guvernanță pe mai multe niveluri a învățământului profesional tehnic în Moldova: discutarea realizărilor intermediare pentru continuarea progresului la implementarea agendei”.
 
Pe parcursul acestei analize au avut loc consultări și discuții cu o gamă largă de instituții publice, organisme, consilii, comisii, comisii, organizații și parteneri sociali importanți în dezvoltare. În total, aproximativ 40 de instituții au fost implicate în acest exercițiu importante informare și susținere a unui viitor mai bun pentru politicile și sistemul învățământului profesional tehnic din Moldova.
 
Obiectivele webinarului au cuprins discuții între Fundația Europeană pentru Instruire (ETF) și părțile interesate, constatări preliminare cu privire la revizuirea măsurilor  instituționale în învățîmîntul profesional tehnic efectuate în Moldova, cît și prezentarea și acordul asupra fazei următoare  prin colectarea de feedback-uri inteligente de la principalele părți interesate pentru continuarea progresului.
 
Astfel, webinarul a contribuit, de asemenea la validarea activităților desfășurate de către experții ETF în cooperarea cu părțile interesate, precum și acordul privind modalitatea de oferire a consultanței, care ar trebui să fie una utilă pentru țară, bazându-se pe munca efectuată pînă în prezent.
 
La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, experți independenți.
 
MECC și ETF colaborează strâns, încă de la începutul anului 2020 , la evaluarea eficacității și eficienței sistemului învățământului profesional tehnic din Moldova.