Târgul locurilor de muncă, din cadrul expoziției „Fabricat în Moldova - 2023” propune peste 1500 de locuri de muncă, inclusiv pentru refugiații din Ucraina

În perioada 01-05 februarie 2023, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) organizează Târgul locurilor de muncă, în cadrul celei de-a XX-a ediții a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”.

La actuala ediție a Târgului locurilor de muncă și-au anunțat disponibilitatea de a participa peste 30 de agenţi economici din diverse domenii de activitate ale economiei naţionale cu peste 1500 locuri de muncă vacante pentru persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane angajate, dar care doresc să-şi schimbe locul de muncă, candidaţi cu experienţă profesională, tineri specialişti sau cei care nu deţin o profesie/meserie, inclusiv cetățeni ucraineni.

„Devenit deja tradiție, acest eveniment oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă o amplă informație despre multitudinea oportunităților de angajare în municipiul Chișinău, cât și din alte regiuni ale țării, îndemnându-i totodată la comunicare directă cu angajatorii pentru a cunoaște cerințele acestora și specificul actual al pieței muncii. De asemenea, târgul locurilor de muncă consolidează legătura dintre cererea și oferta pe piața muncii, promovarea serviciilor oferite de ANOFM,  prioritară fiind sporirea nivelului de ocupare în toate regiunile țării”, a declarat Raisa Dogaru, Directoarea ANOFM.

Totodată, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au șansa să obțină informații despre serviciile și măsurile de ocupare prestate de subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă: informare privind piața muncii, ghidarea în carieră, cursuri de formare profesională, instruire la locul de muncă, stagii profesionale, inițierea unei afaceri, etc. Vizitatorii pot afla informații a peste 9900 locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a ANOFM, dintre care circa 4000 locuri vacante în mun. Chişinău.

Participanții vor avea posibilitatea să discute cu reprezentanții Cancelariei de Stat, care promovează informaţia cu privire la portalul guvernamental www.cariere.gov.md, cadrul legal privind încadrarea în serviciul public şi criteriile de bază pentru a candida la funcţia publică; Inspectoratul de Stat al Muncii, care oferă solicitanţilor consultanţă şi informaţii privind legislația muncii și relațiile de munca; și 6 instituţii de învățământ, care vin cu informaţii despre posibilitățile de instruire profesională la diverse profesii/meserii solicitate pe piaţa forţei de muncă.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv cetățenii ucraineni sunt așteptați la Târgul locurilor de muncă, care se va desfășura în perioada 01-05 februarie 2023, între orele 10:00-18:00, în incinta CIE „Moldexpo”, mun. Chișinău, str. Ghioceilor, nr. 1.   

Pentru mai multe detalii despre eveniment, contactați gratuit Centrul de apel al ANOFM  0 8000 1000, de luni până vineri, intervalul orelor 8:00 - 16:30.