Istorie de succes: „E o sărbătoare pentru mine să merg în teren la muncă cu responsabilitate în ceea ce fac"

„Mă numesc Andrei, am 29 de ani, tată a doi copii, masterat în drept penal în Republica Moldova și studii colegiale în energetică, Regatul unit al Marii Britanii (UK).

După căsătorie i-am promis soției mele, Elisaveta că voi rămâne acasă în țară pentru a fi împreună. Dar după căsătorie fiind implicat în Marea Britanie, cu diferite activități nu a fost ușor să rămân, și am fost nevoit să plec. După nașterea primului nostru copilaș, Eutihie am hotărât să rămân acasă definitiv.

Am început să caut un loc de muncă. Visul meu era sa activez în organele interne, dar cu părere de rău salariile nu sunt pe măsura de existență și necesităților familiare.

Având ratificarea studiilor din Marea Britanie în Moldova, am început să mă orientez pe calea energetică și după experiența anterioară m-am adresat la Direcția Ocuparea Forței de Muncă din Călărași, un colectiv extraordinar. În urma depunerii actelor, mi s-a propus să activez la compania PDG FRUCT în calitate de electrician, la care am și acceptat”.

Tataru Andrei, a aplicat la măsura de mobilitate a forței de muncă, iar drept rezultat a beneficiat de indemnizație de încadrare. Concomitent, angajatorul a aplicat și a beneficiat de subvenție pentru susținerea inițiativei locale și procurare a echipamentului necesar pentru crearea locului de muncă.

„La data de 17.06.2022 am semnat contractul de munca în cadrul companiei PDG FRUCT, unde am fost primit călduros de un colectiv pozitiv și dornic să conlucrăm împreună.

Fiind angajat în calitate de inginer electric am susținut cu succes două examene la ANRE Călărași.

E o sărbătoare pentru mine să merg în teren la muncă cu responsabilitate în ceea ce fac.

Familia îmi este mereu sprijin și ajutor, ei îmi dau voința și putere să merg mai departe, pentru ei am rămas acasă și nu regret nici o clipă.

Îndemn cu drag oamenii din orice domeniu să rămână acasă, aici lângă familie, să construim împreună un viitor mai bun pentru copiii noștri.

Este posibil, schimbarea depinde de fiecare din noi. „Înflorești acolo unde ești sădit".

 

Adresați-Vă la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă!

Prin Programul de subvenționare, angajatorii pot obține o subvenție destinată pentru procurarea echipamentelor, mașinilor, utilajelor, aparatelor şi instalațiilor de măsurare, control și reglare, tehnicii de calcul, mobilierului, necesare pentru dotarea spațiilor destinate activității economice.

Mărimea subvenției permite compensarea a 65% din cheltuielile suportate, maxim 10 salarii medii lunare pe economie (max. 91159 lei).

Depune cererea, precum și actele necesare pentru acordarea subvențiilor la sediile subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale Agenției Naționale, adresele le găsești aici: https://anofm.md/ro/subdiviziuni

La angajarea la un loc de muncă într-o altă localitate decât cea de domiciliu persoanele beneficiază de o indemnizație unică de încadrare – 9115.90 lei

Pentru mai multe informații despre subvenționarea proiectelor de inițiativă locală, despre măsura de mobilitate a forței de muncă accesează: https://www.anofm.md/ro/subdiviziuni sau telefonează la Centrul de apel al ANOFM 0 8000 1000 (apel gratuit).